Keresés
Close this search box.

Április végén szezonnyitó a Hungaroringen

A BFR Kupával indul a Hankook Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság.

 A BFR Kupával indul a Hankook Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság.

A hazai gyorsasági autóversenyek hívei már megszokhatták, hogy minden évben a Főnix Motorsport által rendezett hungaroringi versenyhétvégével kezdődik a Hankook Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság. Idén sem lesz ez másként, az április 25-27-e között megrendezett BFR Driver Academy Kupa a hagyományoknak megfelelően a Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitófordulója is, ezért ismét nagyon erős mezőnyre lehet számítani.

Újdonságként a hétvége programjában megjelenik a Volkswagen Castrol Cup, amiben 23 db teljesen egyforma kupás Volkswagen Golf méri össze tudását. Emellett ismét nagyon látványos küzdelmet hozhat a közép-európai Porsche Kupa, amelyben várhatóan huszonöt 911-es Porsche indul. A legnagyobb test-test elleni csaták a Suzuki kupákban várható, amelyből rögtön kettő is lesz. A régi Suzuki kupából születő Swift Cup Europe sorozatban 1,3-as és 1,6-os Suzukik csapnak össze egymással, miközben az újonnan induló RCM Cup-ban 1,5-ös Swiftek mutatkoznak be, több korábbi bajnokkal a volán mögött.

Természetesen nem csak márkakupákat láthat a kilátogató nézősereg, hiszen a legnépesebb mezőny a 2000 köbcentiméter alatti hengerűrtartalmú kis túraautóknál gyűlhet össze, ahol a régi WTCC, STW autók mellett ígéretes magyar mezőnyre is lehet számítani. A nagy túraautók rajtrácsa hemzsegni fog az 500-600 lóerős több tízmilliós autócsodáktól, így itt is lesz több Porsche, Ferrari és BMW, de ebben a mezőnyben rajtol három Mercedes-Benz SLS AMG is.

Már a tavalyi évben is népes formula autós mezőny gyűlt össze a Hungaroringen, idén is 22 autó áll majd fel a rajtrácsra.

Természetesen idén is lesz kétórás endurance futam, de a megszokottal ellentétben idén a szombati nap záróeseménye lesz ez a hosszútávú verseny.

Bár a hétvége programja már csütörtökön délután elkezdődik szabadedzésekkel, a nézőknek leginkább szombatra és vasárnapra érdemes kilátogatniuk, hiszen ekkor láthatják a látványos versenyeket. Szombaton például 9:20-tól egészen 18:15-ig folyamatosan versenyek lesznek, tehát biztosan nem fog unatkozni az, aki kilátogat a Hungaroringre. A belépés a nézőtérre és a paddock területére is ingyenes, sőt 16 év feletti felnőtt még a boxutcába is bemehet.

Forrás: Főnix Motorsport

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top