Keresés
Close this search box.
Fotó: Stock Car Official website © Duda Bairros / Vicar

Barrichello újra gokartba ül

Fotó: Stock Car Official website © Duda Bairros / Vicar

Minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es versenyzője, Rubens Barrichello indulni fog a CIK-FIA Karting világbajnokságban, méghozzá a KZ kategóriában.

A kiemelt eseményen a 44 éves brazil a Birel ART csapat színeiben fog rajthoz állni. A versenyhétvégére augusztus 31. és szeptember 4. között kerül majd sor a svédországi Kristianstad városban található gokartpályán.

Az ex-Forma-1-es versenyző 1993-tól egészen 2011-ig szerepelt a száguldó cirkusz mezőnyében, ez idő alatt pedig összesen 11 futamon diadalmaskodott. A tapasztalt pilóta jelenleg a brazil Stock Carban nyomja a gázt, 2014-ben pedig a bajnoki címet is megszerezte.

„44 éves fejjel nem gondoltam volna, hogy részt fogok még venni gokartbajnokságban, azonban amikor megosztottam a gyermekeimmel a terveimet, nagyon lelkesek lettek” – nyilatkozta Barrichello.

„Ez egy hatalmas álom, ami valóra válik: sokat edzek és száz százalékig elkötelezett vagyok, csakúgy, mint az F1-es éveimben.”

Mint a legtöbb pilótától, Barrichellótól sem áll távol a gokartozás: 1983-ban és ’84-ben diadalmaskodott a brazil gokartbajnokság junior kategóriában, majd a Senior A kupában is megismételte a sikert 1986, 1987 és 1988-ban, ezután lépett tovább az autóversenyzői pályára, legutóbb pedig negyedikként végzett a Rotax Max Challenge DD2 döntőjében, valamint idén megnyerte a Dél-amerikai Rotax Max Challenge-t.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top