Keresés
Close this search box.

Családi Tereptúra az ASIA Race-n!

Családi Tereptúra az ASIA Race-n!

Beszélgetés Kővári Viktorral az ASIA Race – Mongólia Expedíció előtt. 

Családi Tereptúra az ASIA Race-n!

Beszélgetés Kővári Viktorral az ASIA Race – Mongólia Expedíció előtt. 

 

Kedves Viktor!

Mit is jelent az ö számára az ASIA Race, és a Mongólia Expedíció?
– Mintegy öt éve vetődött fel, hogy kellene valamit csinálni, ami az embert kizökkenti a hétköznapokból. Valamit, ami kicsit más, szokatlan. Amire emlékezni fogunk sok-sok év multával. Valamit, amit csak azért nem tudunk megtenni, mert évek óta minden energiát leköt a munka és a család. Tulajdonképpen egyszerű volt a válasz, mert utazni nagyon szeretünk, viszont az elmúlt 20 évben a világ nagyon összement és a legtávolabbi pontok is gond nélkül elérhetőek a világban. Változtatni kellett!
A csonka 2010-es Bamakóval kezdődött az Off-Road túrázás, mely szépen lassan kezd családformáló tényezővé válni. Ebben a folyamatban számomra az Ázsia túra a Bajkál tóval, Ulánbátor célkitűzéssel jelenti a ‘LEG’-et ebben a műfajban.

Milyen kategóriában és kivel fog indulni?
– Feleségemmel családi tereptúrázásra készülünk, annak minden örömével és nehézségével: négy kölyök és a HDJ80-as. Persze lehet, hogy nem leszünk végig együtt, de Ulánbátorba mindenképp teljes létszámmal szeretnénk megérkezni!

Eddigi túráiról mesélne a portálolvasóknak?
– Saharunon gyűjtöttem eddig tapasztalati pontokat, illetve Sandlanderes erdélyi túrákon, ahol már a komplett legénységgel voltunk legutóbb. Most márciusban pedig a készülés jegyében tartunk egy főpróbát, amire nagyon készülünk: Ksar Ghilane és Le Lac Saharun újra!

Milyen céllal indul ezen a megmérettetésen?
– Minél többet és minél intenzívebben legyen együtt a család, és olyan mélyen beívódó élményeket szerezzünk, melyek hosszú évek múltán is örömet szereznek, ha felidézzük!

Ha hármat kívánhatna a versenyzéssel kapcsolatban, mik lennének azok?
– Természetesen első az épen, egészségben történő haza érkezés!
Aztán pedig a jó hangulatú közösségi élmény, mely ráadásul páratlan helyeken ér minket!
Végül azt kívánom, hogy jövőre ejtsük útba Iránt és Türkmenisztánt, ahol megkeressük a pokol kapuját is: http://rejtelyekszigete.com/misztikus-erdekes-helyek/pokol-kapuja-2/

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top