Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Szabó Krisztián)

Egy helyet hátracsúszott Szabó Krisztián

Fotó: Facebook (Szabó Krisztián)

A Rallycross Európa-bajnokság svédországi futamára a pontverseny éllovasaként érkezett Szabó Krisztián, azonban a hétvége balszerencsésen alakult számára, egy helyet hátrébb csúszott az összetettben és végül másodikként távozott Höljesből.

Pénteken az egyik kvalifikációs futamon féltengelytörést szenvedett a Volland Racing pilótája, vasárnap pedig egy pályán ragadt autó miatt produkált lassú időt a 4. futamban, így a köztes eredménylistán csak a 10. helyet foglalta el, ami azt jelentette, hogy az elődöntőt az utolsó rajtsorból kellett megkezdenie. Sokáig így is a továbbjutást jelentő 3. helyen autózott, az utolsó kanyarban azonban megelőzték, így csak a 11. helyet szerezte meg.

„Az elődöntőt leszámítva végig jó volt a tempóm, de egyszerűen nem volt szerencsém, és ez sajnos három versenyből kettőre igaz volt ebben a félévben. A nyitóversenyen Portugáliában a döntőben a rajtnál leállt a motor, ezért csak 5. lettem. Angliában nyerni tudtam, de aztán most itt Svédországban balszerencsésen alakultak a dolgok. Ennek ellenére harcban vagyok az első helyért, a hátrányom mindössze 1 pont a dán Ulrik Linnemann-nal szemben. Ha valamire szükségem lesz a továbbiakban, az egy kicsivel több szerencse.” – összegzett Szabó Krisztián, aki legközelebb csak szeptember első hétvégéjén, Franciaországban ül ismét a Skoda Fabiába.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top