Keresés
Close this search box.
Clive Mason/Getty Images

2022-ig biztosan marad Mexikó a versenynaptárban

Clive Mason/Getty Images

Csütörtökön egy sajtótájékoztató keretén belül jelentették be, hogy 2022-ig biztosan lesz Mexikói Nagydíj, miután a Formula-1 hivatalos képviselői és a promoter, a Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE) meghosszabbította a versenyrendezésre vonatkozó szerződést.

A Mexikói Nagydíj rendkívüli népszerűségnek örvend, 2015 óta összesen 1.3 millióan kísérték figyelemmel a versenyt a helyszínen, míg a futamokat eddig (2015 és 2018 között) 380 millió ember nézte televízióban vagy interneten világszerte, egyes becslések szerint pedig az országban megközelítőleg 45 millió F1 szurkoló él. Ezeket a statisztikákat nézve pedig nem meglepő, hogy mindkét fél a hosszabbítás mellett tette le a voksát. 2020-tól egyébként Mexikóvárosi Nagydíj lesz a futam hivatalos neve.

A Forma-1-es futam természetesen a turizmusra is pozitív hatással van, hiszen maga a verseny is rengeteg külföldit vonz az országba. Claudia Sheinbaum Pardo Mexikóváros polgármestere úgy fogalmazott, hogy a szerződéshosszabbítás egy új pénzügyi modellnek is köszönhető, azonban a szurkolóknak nem kell aggódniuk, ugyanis a jegyárak nem fognak emelkedni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top