Keresés
Close this search box.
Fotó: Alfa Romeo Racing

2030-ra teljesen zölddé válna a Sauber Group

Fotó: Alfa Romeo Racing

Hivatalos sajtóközleményben jelentette be a Sauber Group, hogy új, fenntarthatósági stratégiát dolgoztak ki.

A Sauber már 2011-ben az első teljesen karbonsemleges csapatok között volt, így már lassan egy évtizede a fenntarthatóság iránti törekvések egyik éllovasa a királykategóriában.

A Sauber Group számos lépést tett már meg a „zöld” ösvényen: például a hinwili székhelyen megújuló energiát használnak; a csapat szén-dioxid-kibocsátását faültetési és erdővédelmi projekttel ellensúlyozzák; illetve hozzájuk köthető Svájc egyik legnagyobb fotovoltaikus parkja is, ami a személyzet parkolója felett található – utóbbi egyébként elég energiát termel ahhoz, hogy akár 40 család éves energiafelhasználását biztosítsa.

„A Sauber Group nem egy buborékban él, hanem a régiónk és a világ szélesebb körű kulturális, társadalmi és környezeti struktúrájának részeként működik” – nyilatkozta Frédéric Vasseur, a Sauber Group vezérigazgatója. „A társadalmi és ökológiai felelősségvállalás mindig fontos szerepet játszott a vállalati kultúránkban és eddig is kézzelfogható eredményeket mutattunk fel. Azonban még ennél is több tennivaló áll előttünk, és üdvözüljük a Formula-1 azon döntését, hogy csatlakozik hozzánk és elköteleződésünkhöz, mivel a cégünk emeli a tétet és elindul egy úton aminek célja az, hogy a vállalkozásaink teljes mértékben fenntarthatóvá váljanak.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top