Keresés
Close this search box.

A Force India a Lotusra vár

A Force India megvárja, amíg az enstone-i gárda bejelenti a 2014-es pilótapárosát.

 A Force India megvárja, amíg az enstone-i gárda bejelenti a 2014-es pilótapárosát.

Megvárja az indiai csapat a Lotus döntését, ami a következő szezonra a versenyzőiket illeti, és utána fixálják csak papírokon a jövő évre vonatkozó terveket.

Az enstone-i istálló várhatóan hamarosan bejelentést tesz, ám még előtte Éric Boullier csapatfőnök szeretne zöld ágra vergődni a Quantum Motorsport-al – ugyanis a cég anyagi segítsége nagyban befolyásolja a brit alakulat jövőjét. Nico Hülkenberg például még mindig esélyes mind a Lotus, mind pedig a Force India ülésére, de ha az angol csapatnak nem sikerül megállapodnia a Quantum-al, akkor a Lotus kénytelen lesz leszerződtetni a nem kis anyagi háttérrel rendelkező Pastor Maldonadot.

Vitaly Mallya, a Force India tuljadonosa azt sem zárta ki, hogy megtartja idei pilótapárosát, Paul di Resta-t és Adrian Sutilt, de szóba került már a csapatnál Sergio Perez neve is, miután a McLaren nem tart igényt a mexikói további szolgálataira. Az indiaiak csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley elmondta, hogy végleges döntésükkel mindenképpen meg szeretnék várni a Lotus bejelentését. „Jelenleg az okozza a hírzárlatot és a blokkot, hogy megvárjuk azt, hogy pontosan kik mellett tette le a voksát a Lotus – amíg ez nem valósul meg, elég felelőtlen lenne a részünkről bármiféle érdemleges döntést hozni, ami a 2014-es évet illeti. Most, hogy vége van a szezonnak, bátran kijelenthetem, hogy ebben az évben két nagyon remek pilótánk volt, és ez egy kényszerhelyzet lehet, hogy lecseréljük egyikőjüket, vagy esetleg mindkettőjüket. Még semmit sem tudunk arról, hogy kik azok a pilóták, akiknek nincs ülésük vagy valamilyen megállapodásunk a következő szezonra” – nyilatkozta az ESPN-nek Fernley.

A szakember az interjúban azt is elmondta, hogy aggódik, hogy a végső döntésben nem a pilóták tehetsége, hanem sokkal inkább az anyagi háttér fog előtérbe kerülni. „A választásnál megvannak a pontos elvárások, a tehetség mindenek felett áll. Ámde ha van olyan pilóta, aki gyors, de pénze is van, akkor annál jobban örülnek neki a csapattagok és a befektetők is. Ami a célunkat illeti, én nagyon bizakodó vagyok a jövőt tekintve, hiszen ebben a szezonban is hatalmasat léptünk előre. Már a következő éven dolgozunk, hogy még ennél is jobban teljesítsünk, de az igazság az, hogy a csapat már a konstruktőri hatodik helyezést is hatalmas eredménynek tartja.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top