Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

A Force India a Williams nyakában lohol

Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

A Force India társtulajdonosa, Vijay Mallya úgy gondolja, hogy csapata hamarosan megfoghatja a konstruktőri világbajnokságban a Williamst.

A 2016-os szezon elején az indiai csapat az ötödik helyet tűzte ki célul, azonban úgy tűnik, hogy az év sokkal jobban alakul számukra, mint ahogy arra számítottak, ugyanis jelenleg már csak 19 ponttal vannak lemaradva a jelenleg negyedik helyen álló Williamstől. Ebben azonban az is nagy szerepet játszik, hogy a Williams az elmúlt futamokon szenvedett, s így értékes pontoktól estek el, míg a Force India már a negyedik dupla pontját szerezte az utóbbi öt versenyen.

„A célunk nyilvánvalóan az, hogy utolérjük a Williamst” – nyilatkozta Mallya az F1 hivatalos weboldalának adott interjújában. „A 19 pontos hátrány behozható, főleg akkor, ha belegondolunk, hogy Silverstone-ban mit zsebeltünk be. Természetesen az Osztrák Nagydíjon elért eredménnyel is elégedettek vagyunk, de arra kell fókuszálnunk, hogy mi van, és nem arra, hogy mi lehetett volna.”

Mallya azonban óvatos, hiszen a Toro Rosso is egyre jobb formáját mutatja. „Azt kell mondjam, nem vagyunk vakok látjuk a másik oldalt is, azaz, hogy a Toro Rosso fejlődik. Azonban nem vesszük őket készpénznek. Egyes versenyeken nagyon közel vannak, és van, amikor előttünk végeznek, szóval a lábujjainkon kell járnunk.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top