Keresés
Close this search box.
Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Williams elengedi Bottast, ha…

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Williams elismerte, hogy fontolóra vették azt a lehetőséget, hogy Valtteri Bottast átengedik a Mercedesnek, de ez csak abban az esetben jöhet létre, ha „egy tapasztalt, hiteles alternatíva áll a rendelkezésükre.”

„Örülök, hogy látom, hogy egy olyan csapatnál, mint a Mercedes, Valtteri potenciálisan esélyesként van számon tartva Nico megüresedett helyére” – nyilatkozta a Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams a BBC Sportnak.

„Mindig is tudtuk, hogy Valtteri a kulcsfontosságú tehetségek közé tartozik, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt a bajnokságot vezető csapat is elismerte. Azonban a Williamsnek megvannak a saját ambíciói, és minden esetben biztosítani kell a lehetőségeket a saját csapatunknak ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni.

Bármely változás csak akkor léphet életbe, ha a Williams megtartja az erős pozícióját és a versenyképességét 2017-ben is. Ha engedélyezzük Valtteri távozását a csapattól, azt csupán azért tesszük, mert van egy alkalmazható alternatíva egy tapasztalt, elérhető pilóta személyében, mint amilyen például Felipe Massa. Bárhogy is döntünk, az a csapatunk érdekeit fogja szolgálni.”

Folytatjuk…

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top