Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

Arrivabene keményen odaszólt Vettel büntetése miatt

Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

Nem sokáig örülhetett a dobogós helyezésnek Sebastian Vettel, ugyanis nem sokkal a futam leintését követően rá is büntetést szabtak ki, így végül Daniel Ricciardóé lett a harmadik helyért járó trófea.

A Ferrari német versenyzőjére 10 másodperces büntetést róttak, mert szabálytalanul védekezett Daniel Ricciardóval szemben. Azonban a történet ennél sokkal összetettebb, hiszen az olasz csapat négyszeres világbajnoka korábban még a Red Bull ifjabbik pilótájával, Max Verstappennel volt csatában, azonban a holland a harc hevében levágta az egyik kanyart, ezzel pedig szabálytalanul szerzett előnyt. Ezután Verstappen fülére szóltak, hogy engedje el Vettelt, azonban a 19 éves pilóta fütyült az utasításra.

Mindeközben Vettel nyakára megérkezett a másik Red Bull is, s a német a féktáv alatt váltott irányt – ezért kapott később büntetést. Igaz, hogy Verstappent intette le harmadikként a kockás zászló, azonban nem sokáig örülhetett, hiszen hamar meg is kapta öt másodperces büntetését amivel az ötödik helyre sorolták vissza. A dobogóra akkor Vettel állhatott fel, azonban a mostani büntetésének köszönhetően végül hivatalosan csak ötödik lett a Mexikói Nagydíjon a két Red Bull, Verstappen és Ricciardo mögött.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene igencsak hevesen reagált az esetre. „Teljes mértékben megérdemeltük ezt a pódiumot, amelyet elvett tőlünk a bürökrácia.

Az egész csapat tanúbizonyságot tett a kiváló kitartásáról, hiszen ebben a nehéz időben is képesek egységben gondolkodni és koncentrálni.

A stratégiánk lehetővé tette, hogy egy jó pozíciót csípjünk el és mindkét pilótánk remek munkát végzett.

Sajnos úgy gondolom, hogy a Stewartok döntése nem csak túl kemény, de valahol tisztességtelen is.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top