Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

„Az utolsó kanyarig fogunk harcolni”

Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene hangsúlyozta: a csapat az utolsó futamig küzdeni fog a világbajnoki címért annak ellenére, hogy a Szingapúri Nagydíjon nulláztak.

A maranellói alakulat nem teljesített lenyűgözően hazai pályáján, Monzában, azonban reménykedtek abban, hogy Szingapúrban újra át tudják majd venni a vezetést a világbajnoki pontversenyben. Ennek megfelelően Sebastian Vettel a szombat esti időmérőn a pole pozícióba kvalifikálta magát, míg legnagyobb riválisa, a mercedeses Lewis Hamilton csak a harmadik sorból, az ötödik helyről vághatott neki a futamnak.

A vasárnapi futamon is Ferrari dominanciára lehetett számítani, hiszen a Marina Bay utcai pályájának karakterisztikája tökéletesen fekszik az SF70-H jelölésű autóknak. Azonban a pirosak vasárnapja elég hamar véget ért, ugyanis egy rajtbaleset miatt – amelyben Sebastian Vettel és csapattársa, Kimi Raikkönen mellett a Red Bull hollandja, Max Verstappen is érintett volt – fel kellett adniuk idejekorán a küzdelmet. A 2017-es Szingapúri Nagydíjat végül Lewis Hamilton nyerte, aki ezzel a diadallal már magabiztos előnnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt. A balesetet egyébként a futam után kivizsgálták, de végül versenybalesetnek ítélték, így senki nem kapott büntetést.

A futam után Arrivabene elismerte: egyértelműen nem ilyen hétvégére számítottak, azonban hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy a harc itt véget is ért, csak éppen nehezebb helyzetbe kerültek. „A szurkolóinknak is csalódást okoztunk, de ígérjük: visszatérünk! Már bebizonyítottuk, hogy van egy remek autónk, plusz két kiváló versenyzőnk. Mindannyiunknak, akik itt voltak Szingapúrban vagy éppen Maranellóban dolgoztak, az ágaskodó lovacska foglalja el a szívünk közepét. Éppen ezért garantálhatom, hogy az utolsó futam utolsó kanyarjáig harcolni fogunk.”

A 2015-ös Mexikói Nagydíj óta ez volt az első olyan futam, amelyen egyik Ferrari sem ért célba.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top