Keresés
Close this search box.
Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Elhunyt Charlie Whiting

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Egy nappal az Ausztrál Nagydíj versenyhétvégéjének kezdete előtt, 66 éves korában tüdőembólia következtében elhunyt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting.

Tragikus hirtelenséggel csütörtök reggel elhunyt a a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting. A hírek szerint halálát tüdőembólia okozta.

A legendás szakember F1-es karrierjét 1977-ben kezdte a Hesketh csapatánál, majd 1980-ban már a Brabham istállót erősítette, 1988-ban lett a Nemzetközi Automobil Szövetség technikai bizottságának a tagja. A versenyigazgatói posztot 1977 óta töltötte be.

„Óriási szomorúsággal vettem tudomásul Charlie hirtelen halálát” – nyilatkozta az FIA elnöke, Jean Todt. „Hosszú évek óta ismertem már Charlie Whitingot, remek versenyigazgató, valamint központi és utánozhatatlan alakja volt a Formula-1-nek, aki megtestesítette ennek a fantasztikus sportnak a szellemét és etikáját. A Formula-1 most elvesztett egy hűséges barátot és egy karizmatikus nagykövetet.”

A Formula-1 sportért felelős igazgatója, Ross Brawn így fogalmazott: „Charlie-t azóta ismertem, amióta a motorsport közelébe kerültem. Szerelőként is dolgoztunk együtt, barátok lettünk és rengeteg időt töltöttünk együtt a versenypályákon, szerte a világban. Óriási szomorúság öntött el, amikor meghallottam a hírt. Ez nem csak nekem egy hatalmas veszteség, hanem az egész Formula-1, az FIA és a motorsport számára az.”

Egyelőre nem tudni, hogy ki fogja Charlie Whitingot helyettesíteni az Ausztrál Nagydíjon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top