Fotó: Alfa Romeo Sauber

Elsimult az ügy: visszavonta panaszát a Sauber és Force India

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Az Alfa Romeo Sauber és a Force India közös közleményt adott ki, melyben az áll, hogy visszavonják a 2015-ben az Európai Bizottsághoz beadott panaszukat, amit azért nyújtottak akkor be, mert kifogásolták a sportágon belül történő pénzelosztásokat és a sport irányítását.

A sajtónak kiküldött hivatalos közleményben hangsúlyozzák, hogy azért jutottak erre a döntésre, mivel a Formula 1 tavaly kinevezett ügyvezető elnökével és vezérigazgatójával, Chase Careyvel sikerült megbeszélniük a nézeteltéréseket. A közleményben kitértek arra is, hogy a Liberty Media egy teljesen új, nyitott megközelítéssel viszonyul a csapatokhoz – ami korábban ugye Bernie Ecclestone-ról egyáltalán nem volt elmondható.

Az indiai és a svájci istálló korábban azt sérelmezte, hogy a csapatok nem részesültek egyenlő bánásmódban – ide tartoznak az olyan kérdések, mint a motorszabályozás vagy a pénzelosztások – azonban az új vezetéssel sikerült dűlőre jutniuk.

„Szeretnénk támogatni azt az átalakulási folyamatot, amely most a Formula 1-ben zajlik, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal visszavonjuk a panaszt” – áll a sajtóközleményben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top