Keresés
Close this search box.
Fotó: Sportime Magazin / Szeleczky Afrodite

Ennyi volt: Vettel távozik a Ferraritól

Fotó: Sportime Magazin / Szeleczky Afrodite

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke hivatalosan is bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg a négyszeres világbajnok év végén lejáró szerződését. Az olasz szakember elmondása szerint a csapat és Vettel közösen hozta meg ezt a döntést, mivel ezt vélte mindkét fél a legjobb megoldásnak.

A csapat hivatalos közleménye nem indokolta meg semmilyen különleges okkal a váltást, egyszerűen mindkét fél úgy gondolta, hogy eljött a váltás ideje. Vettel elmondása szerint nem az anyagiak állnak a háttérben, a kapcsolata pedig csapattársával, Charles Leclerc-rel sem lehetett annyira problémás, mivel a monacói versenyző korábban nyilatkozta, hogy örülne annak, ha továbbra is a német világbajnok maradna a csapattársa.

Vettel a közleményben úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hónapok változásai arra késztették, hogy átértkelje az igazán fontos dolgokat az életében, és a megváltozott helyzhethez viszonyulni fog és változtatni fog a hozzáállásán.

Sebastian Vettel 2015-ben mutatkozhatott be a Ferrari színeiben, akkor a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót váltotta. Az elmúlt évek alatt a most 32 éves német pilóta összesen 14 futamgyőzelmet vitt haza a maranellóiaknak. A csapat történetének harmadik legeredményesebb versenyzőjeként tartják számon, csak Michael Schumacher és Niki Lauda előzi meg ebben a rangsorban. Ennek ellenére világbajnoki címet nem sikerült szereznie a csapatnak, 2015-ben harmadik, 2016-ban negyedik (érdekesség: a német pilóta ebben az évben egyszer sem aratott diadalt annak ellenére, hogy hétszer is dobogóra állhatott abban a szezonban) 2017 és 2018-ban második lett, tavaly pedig a világbajnoki pontverseny ötödik helyén zárt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top