Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Marcus Ericsson)

Ericsson elmondta, miért nem szerzett idén pontot

Fotó: Facebook (Marcus Ericsson)

Marcus Ericssont rengeteg támadás érte, hiszen korábbi csapattársával, az ifjú Pascal Wehrleinnal ellentétben nem sikerült idén pontot szereznie.

Érdekes tény, hogy a svéd versenyző a 2015-ös Olasz Nagydíj óta nem végzett a top tízben, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy idén az összes pontot Wehrlein szerezte a csapat számára, ennek ellenére ő nem kapott ülést a svájci istállótól 2018-ra.

Ericcson azonban mindezek ellenére úgy érzi, hogy az utóbbi években fejlődött, s évről-évre jobb lett. „Az első évem a Forma-1-ben nagyon kemény volt, hiszen Kamui Kobayashi volt a csapattársam, aki addigra már rengeteg tapasztalattal rendelkezett. Mindazonáltal azt gondolom, hogy Pascal hihetetlenül tehetséges és jót tett nekem az, hogy ő volt a csapattársam. Az a tény, hogy a Mercedes junior programjának a tagja, egy meghúzott szint volt, amihez tudtam mérni magam.”

„Ha megnézed az idei, csapattársakat összehasonlító statisztikákat, akkor mi voltunk a legközelebb egymáshoz a mezőnyben. A probléma azonban az volt, hogy legtöbbször a mezőny hátulján voltunk és nem a pontokért harcoltunk, ezért van nekem nulla, neki meg öt pontja, ami ebben a helyzetben nagy különbségnek látszik.”

„Úgy gondolom, hogy a probléma abban rejlik, hogy ha valaki egy olyan csapat színeiben indul, amelyik a mezőny hátuljában van, akkor igazán nehéz onnan lenyűgözni a szurkolókat. Ha jó hétvégém van, akkor talán van esélyem arra, hogy a csapattársam elé kerülök. A szezon közepén mindenkitől lemaradtunk, és hiába végeztem Pascal előtt, én utolsó előtti, ő meg sereghajtó lett. Ebből senki nem tudja megállapítani, hogy most jó hétvégéd volt-e, vagy sem.”

„Egy olyan autóban kell ülnöm, amelyik képes bekerülni a top 10-be, és akkor meg tudom mutatni, hogy mi rejlik bennem. Készen állok erre. Az elmúlt években keményen dolgoztam, és ez az, amire szükségem van a következő lépéshez.”

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Marcus Ericsson csapattársa jövőre a Formula 2 idei bajnoka, Charles Leclerc lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top