Fotó: Sauber F1 Team

Ericssonnál elszakadt a cérna

Fotó: Sauber F1 Team

Marcus Ericsson reagált azokra a pletykákra, miszerint preferenciát élvez a csapatnál és nem részesül egyenlő bánásmódban csapattársával, Pascal Wehrlein-al. A svéd versenyző úgy fogalmazott, hogy a felröppent pletykák olyan kellemetlenül érintették, mintha valaki váratlanul arcon csapta volna.

Még a hét elején bombaként robbant a hír, hogy Monisha Kaltenborn öt év után felállt a Sauber csapatfőnöki székéből – egyes értesülések szerint ez azért történhetett meg, mert az új tulajdonos Ericssont jelölte volna meg első számú versenyzőként, amivel az indiai származású ügyvédnő nem értett egyet.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjének csütörtöki napján a média képviselőinek volt lehetőségük kérdéseket feltenni a csapat képviselőinek, így Marcus Ericssont is megkérdezték a kialakult helyzetről. „Amikor elolvastuk ezeket a cikkeket, akkor nem csak én lettem ideges, hanem az egész csapat is” – kommentálta a svéd. „Ezek a pletykák hamisak, és az egész csapatot úgy érintette, mint egy arcon csapás. Ez a csapat éjjel-nappal dolgozik azon, hogy újra sikeres legyen mindkét autóval és versenyzővel.”

„Ha valaki megálmodik egy történetet, s ezt tényként tálalja, majd utána mindenki átveszi ezt a lósz***t, hogy a csapat tisztességtelen előnyhöz juttatja az egyik pilótáját, ez egyszerűen igazságtalan és tiszteletlen.”

A Sauber állásfoglalását Ericsson így kommentálta: „Csak reagáltak a sajtóban megjelent dolgokra, mivel ezek bántották a csapatot, és nem akarunk olyan dolgokat látni, amik teljesen hamisak.”

Érdekesség, hogy a svéd versenyző – állítása szerint – ő maga sem tudja, hogy Kaltenborn miért hagyja el a Saubert. A helyzetet azonban tovább bonyolítja azt, hogy a Mercedes pártfogoltját, Wehrlein-t maga Kaltenborn hívta, hogy közölje a hírt, míg Ericsson a csapattagoktól értesült az ügyvédnő távozásáról. „Nem tudom még a részleteket, mint ahogy az indokot sem – de hamarosan úgyis kiderül” – kommentálta a 26 éves pilóta. „Sokat köszönhetek Monishának, hiszen ő volt az, aki lehetőséget adott nekem a bizonyításra, miután egy év után távoztam a Caterhamtől, illetve hosszú éveken át a csapat tagja volt.”

A Sauber új tulajdonosi köréről – amely múlt nyáron kötött kontraktust a svájci istállóval – a Longbow Finance-ről Ericsson így nyilatkozott: „Bíznunk kell a tulajdonosokban, tudják, hogy mit csinálnak, és jó terveik vannak a jövőre vonatkozóan.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top