Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

Fernley szerint konkrét csapatutasítás nem történt Kanadában

Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley megvédte a csapata kanadai taktikáját: Sergio Pérezt ugyanis arra utasították a csapatrádión, hogy engedje maga elé csapattársát, Esteban Ocont.

Pérez a negyedik helyen haladt, s szorongatta a harmadik helyen autózó Daniel Ricciardót, míg Ocon az ötödik helyen haladt mögötte, azonban abroncsai frissebbek voltak.

A mexikói versenyző azonban nem tudta a Red Bull ausztrál versenyzőjét támadni, ezért Ocon a rádión feldobta azt az ötletet, hogy mi lenne, ha maga elé engedné és akkor ő is megpróbálkozhatna az előzéssel. Pérez nem engedelmeskedett a csapatutasításnak, sőt, megkérte csapatát arra, hogy hagyják őket tisztán versenyezni – e közben pedig a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel fokozatosan faragott a hátrányából, majd meg is előzte őket.

Az utolsó néhány körben Pérez már védte a pozícióját Ocon ellen és csak néhány tized másodperc választotta el őket a célvonal „átvágásánál„. „A Sergio és Esteban között zajlott csata a verseny egyik története volt, és megmutatta, hogy csapattársakként mennyire egyenlőek” – nyilatkozta Fernley. „Nyilvánvalóan gyorsabb autónk volt, mint Ricciardo Red Bullja, azonban Montréalban előzni nem egyszerű és az egész versenyt majdnem az ő keréknyomait követve töltöttük.”

„A kiállások után Esteban egyenesen Sergio mögött volt, és gyorsabb volt nála a frissebb abroncsoknak köszönhetően. Mindkét versenyzőt tájékoztattuk a helyzetről, és felajánlottuk nekik a helycserét, de végül úgy döntöttünk, hogy hagyjuk őket versenyezni. Kemények voltak egymással a pályán, de igazságos harc volt.”

A csapatfőnök, Vijay Mallya hozzátette: „A csapat belső szabályzata a csapatutasítások ellen szól, de újabb szabályokat kell hoznunk a jobb eredmények elérése érdekében.”

A Force India 71 ponttal a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top