Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

Hamilton szerint a Red Bull felzárkózása a csapatmunkának köszönhető

Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

A címvédő Lewis Hamilton úgy véli, hogy a Mercedes legnagyobb riválisa a Red Bull, nem pedig a Ferrari, és biztos abban, hogy az osztrákok harci kedve még jobban meg fog mutatkozni a szezon második felében.

Az osztrák istálló az utóbbi versenyeken egyre közelebb kúszott a konstruktőri bajnokságban a maranellóiakhoz, azonban a Német Nagydíjon sikerült őket 14 ponttal megelőzniük, miután mindkét versenyzőjük felállhatott a dobogóra.

A Red Bull reméli, hogy a köztük és a Mercedes közötti távolságot továbbra is csökkenteni tudják a következő kilenc futam során, s további fejlesztéseket is terveznek ahelyett, hogy a 2017-es autóra koncentrálnának.

„Egy nagyon erős csapattal rendelkeznek” – elmélkedett Hamilton. „A Red Bull egyértelműen kiismerte a motorjuk teljesítményét, mindemellett leszorítóerejük is van. Nem tudom, hogy Hockenheimben hogyan tudtak közelebb kerülni, mint a többiek. A Ferrari a hétvége folyamán egy pontig erősnek tűnt, majd mintha a versenyen elhalványultak volna. Egyértelmű, hogy a Red Bull a legközelebbi versenytársunk. Daniel remek formát mutat, ahogy Max is, de ez nem csak nekik köszönhető, hanem annak a csapatnak is, amely körülveszi őket.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top