Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Rio Haryanto)

Haryanto megérti a Manor döntését

Fotó: Facebook (Rio Haryanto)

A Manor korábbi versenyzője, Rio Haryanto úgy nyilatkozott, hogy megérti a csapat azon döntését, hogy a szezon további felére leszerződtették Esteban Ocont, ugyanis neki további 7 millió euróra (2,2 milliárd forint) lett volna szüksége ahhoz, hogy ezt az évet befejezhesse.

Az indonéz pilóta idén debütált a Forma-1-ben az Ausztrál Nagydíjon, azonban a szponzorcsomagja mindössze a Magyar Nagydíjig volt elegendő, ennek ellenére a Német Nagydíjon még autóba ülhetett.

Haryanto kitért arra is, hogy azon volt, hogy a nyári szünet alatt összekaparja a pénzt a szezon további felére, azonban a Manor időközben már leszerződtette Ocont, míg az indonéz továbbra is a csapatnál marad, igaz, teszt– és tartalékpilótaként.

„A Manor segített nekem abban, hogy még a Német Nagydíjon rajthoz állhassak” – nyilatkozta a 23 éves versenyző az indonéz Tempo lapnak. „A rendelkezésre álló forrásom csak a Magyar Nagydíjig lett volna elegendő. A szerződésemben a 15 millió eurós (4,7 milliárd forint) összeg szerepelt. Ebből nekünk csak 8 millió eurót (2,5 milliárd forint) sikerült összeszednünk. Azaz 7 millió euróval voltunk ‘rövidebbek’.”

Haryanto mindemellett a szurkolóiról sem feledkezett meg, ugyanis köszöntetett mondott mindazoknak, akik szorítottak érte a 12 versenye alatt. „Köszönöm, hogy az indonéz emberek túlnyomó része támogatott engem. Sajnos ez a szezon számomra a Német Nagydíjon véget ért, mivel nem tudtuk teljesíteni a szerződésemben foglaltakat. Remélem, hogy a jövőben ismét visszatérhetek versenyzőként.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top