Fotó: Facebook (Manor Racing)

“Hatalmas fejlődést mutattunk fel a pályán és azon kívül, de végül ez sem volt elég”

Fotó: Facebook (Manor Racing)

Pénteken robbant a bomba: a Manor számára nincs tovább, csődeljárás indult a csapatot üzemeltető cég ellen ellen. A tulajdonos, Stephen Fitzpatrick úgy véli, hogy a Brazil Nagydíjon pecsételődött meg végleg a sorsuk, amikor a rivális Sauber két pontot szerzett, ezzel ők lettek a tizedikek a konstruktőrök bajnokságában.

Péntek délelőtt vált hivatalossá az, amiről hetek óta a nemzetközi sportsajtó még csak találgatott: csődbe ment a Manort üzemeltető társaság, a Just Racing Services Ltd., miután a befektetőkkel nem sikerült dűlőre jutni.

A Manor szénája elég sokáig igencsak jól állt, hiszen a csapatok bajnokságában sokáig a tizedik helyet birtokolták – amit egyébként Pascal Wehrlein-nak köszönhettek, akit tizedikként intett le a kockás zászló az Osztrák Nagydíjon – azonban a sauberes Felipe Nasr hazai futamán, a Brazil Nagydíjon kilencedikként szelte át a célvonalat, két pontot és egy konstruktőri tizedik helyet szerezve ezzel.

“A mai döntés, miszerint csődvédelmet kért a csapat, egy kiábrándító véget jelenthet a Manor két éve tartó utazásában” – mondta Fitzpatrick, aki 2015 eleje óta volt a tulajdonosa a csapatnak. “Az elmúlt évben tárgyalásokat folytattunk több befektetőcsoporttal és végül megállapodtunk egy ázsiai befektetőcsoporttal decemberben.

Ez egy erős alapot képzett volna a csapat számára a növekedésre és a fejlődésre, de sajnos még a tranzakciók lebonyolítása előtt kifutottunk az időből.

Még 2015-ben elhatároztunk, hogy nem vágunk úgy neki egy szezonnak, hogy nem tudjuk biztosan, hogy azt be tudjuk-e fejezni vagy sem, ezért meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy a csapatot üzemeltető cégre csődvédelmet kértünk.

Amikor 2015-ben átvettem a csapatot, a kihívás egyértelmű volt: elengedhetetlen, hogy a csapat legalább a tizedik helyen végezzen a konstruktőri bajnokságban 2016-ban. A szezon nagy részében ott is voltunk. Azonban a dramatikusra sikeredett Brazil Nagydíj véget vetett a reményeinknek, elúszott a remény és kétségessé vált az, hogy a csapat 2017-ben újra fel tud állni a rajtrácsra.

Büszkeséggel gondolok vissza 2016-ra, hiszen ez volt a legsikeresebb év a Manor történetében – szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a folyamatos, kemény munkáért, eltökéltségért és szenvedélyért. Hatalmas fejlődést mutattunk fel a pályán és azon kívül, de végül ez sem volt elég” – zárta gondolatait Fitzpatrick.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top