Keresés
Close this search box.
Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Hírzárlat a Williamsnél

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Williams kijelentette, hogy a továbbiakban nem kívánja kommálni a jövő évi pilótafelállásukat – ez egyben azt is jelenti, hogy Valtteri Bottasszal kapcsolatban is teljes hírzárlatot rendelt el a csapat.

A Mercedes még mindig keresi Lewis Hamilton csapattársát, miután Nico Rosberg a világbajnoki címének megszerzése után öt nappal bejelentette visszavonulását.

Habár rengeteg pilóta szóba került lehetséges jelöltként, mégis Bottas lehetne a legésszerűbb választás, hiszen a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemhogy jó kapcsolatban van vele, de a menedzsere is egyben. A finn pilóta egyébként az Aces Management kötelékébe tartozik, amelynek társtulajdonosa Didier Coton és Mika Häkkinen is.

A BBC és a Sky Sports egybehangzó jelentése szerint is Bottas lehet a fő cél a Mercedes számára, annak ellenére, hogy a hírek szerint az első tárgyalási folyamat megszakadt.

„Nincsenek további megjegyzéseink az üggyel kapcsolatban, miután mi már novemberben bejelentettük a 2017-es pilótapárosunkat” – válaszolt a Williams szóvivője a GPUpdate.net újságírójának a megkeresésére.

Wolff már korábban kiemelte, hogy a helyzetük Bottasszal azért is rendkívül nehéz, mert a Williamsnek szüksége van a tapasztalatára, amit a 18 éves Lance Stroll nem tud még nekik megadni.

„A személyes kapcsolatuktől függetlenül állíthatom, hogy ő egy nagyon szerethető és intelligens versenyző, aki mindemellett gyors is” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports-nak, amikor Bottasról kérdezték. „Azonban ő most a Williamsnél van, ő a vezető pilótájuk, és nagyon fontos, hogy jövőre ott legyen Lance Stroll mellett. A csapatfőnök-helyettes, Claire Williams jelezte felém, hogy 2017-ben rá fognak támaszkodni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top