Keresés
Close this search box.
Fotó: Landek Norbert

Hivatalos: Kubica tesztel a Hungaroringen

Fotó: Landek Norbert

Most már hivatalos: Robert Kubica fog az R.S.17 volánja mögé pattanni a jövő heti, hungaroringi teszten. A hírt már a csapat is megerősítette.

Kubica 2006 és 2010 között erősítette a királykategória mezőnyét, azonban 2011 februárjában egy raliautóval súlyos balesetet szenvedett, amelyben komolyan megsérült a jobb keze.

A lengyel versenyző azonban egyszerűen nem tudott elszakadni a száguldástól, 2013-ban megszerezte a WRC-2 bajnoki címét, illetve a rali világbajnokságban sikerült a top tízbe beverekednie magát. Tavaly is igencsak aktív volt, hiszen számos megmérettetésen vett részt – ott volt a 12 órás mugellói versenyen, de versenyzett a Renault Sport Trophy Spa-Francorchamps-i fordulójában és a 6 órás vallelungai megmérettetésen is.

A 32 éves Kubica idén június elején Valenciában hat év után tesztelhetett a Renault 2012-es versenyautójával, de a nyilvánosság kizárásával lezajlott gyakorlásról közölt képeken egyszer sem mutatták a jobb kezét.

A goodwoodi rendezvényt követően lehetőséget kapott arra, hogy másodjára is tesztelhessen, azonban ekkor már a Paul Ricard-i pályán rótta a köröket. A Renault ekkor azzal indokolta az újabb tesztet, hogy fel akarják mérni a 32 éves pilóta képességeit, hogy megfelel-e a legmagasabb szintű versenyzéshez.

Érdekesség, hogy a Renault a tesztet követően úgy fogalmazott, hogy nem lát akadályokat a lengyel pilóta visszatérését illetően, ebből adódóan részt vehet a jövőheti, Magyar Nagydíjat követő teszten a Hungaroringen.

„A tesztek első két napja lehetővé tette számunkra azt, hogy mi és Robert elegendő információkat gyűjtünk össze” – kommentálta a Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul. „A következő lehetőség az R.S.17-el a Hungaroringen lehetővé teszi, hogy részletes és pontos adatokat kapjunk egy jelenlegi autóban, jellegzetes körülmények között.”

„A teszt után alaposan kielemezzük a kigyűjtött információkat annak meghatározására, hogy milyen feltételek mellett lenne lehetséges Robert visszatérése a következő években.”

A Formula 2 versenyzője, Nicholas Latifi fogja tesztelni jövőhét kedden az R.S.17-et – a 22 éves pilóta egyébként karrierje során először ülhet majd nyilvános teszten F1-es autó volánja mögé. A kanadai egyébként egyszer már ülhetett Forma-1-es autóban, amikor is májusban, Barcelonában részt vehetett a Pirelli 2018-as abroncsfejlesztési programjában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top