blank

Horner ajánlotta Hamiltont a Mercedesnek

blank

A Red Bull csapatfőnökének az volt a célja, hogy a nagy rivális McLarentől „lopjon” pontokat a Mercedes.

Christian Horner az F1 Racingnek adott interjújában elmondta, hogy feltett szándéka volt a McLaren gyengítése – de arra nem gondolt, hogy Hamilton a német istálló színeíben oktatni fogja a mezőnyt.

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette: Hamilton kétségbeesetten harcolt azért, hogy 2012-ben és 2013-ban a vörös bikáknál versenyezhessen, de Horner nem ment bele. Szerinte egy csapaton belül két klasszis nem fért volna meg. E helyett támadt egy másik ötlete: az osztrákok akkor még hatalmas riválisként tekintettek a wokingi alakulatra, és a megoldást abban látta Horner, ha a Mercedes elorozza az akkor még egyszeres világbajnokot.

„Nagyon szeretett volna akkoriban a Red Bullhoz kerülni, 2012-ben már a mi színeinkben akart versenyezni. De akkoriban nem volt mód a szerződtetésére, hiszen Sebastian akkor még velünk volt. Még mielőtt a Mercedes leszerződtette volna, nagyon igyekezett, hogy 2013-ban legyen a Red Bullnál ülése. Tény, hogy a McLaren 2011 és 2012 között nagyon versenyképes volt, így úgy gondoltuk, hogy egy jó technikai húzás lenne az, ha Hamilton elhagyná a McLarent. Mivel nekünk nem volt lehetőségünk leigazolni, ezért beszéltem Niki Laudával, hogy szerződtesse Lewist, így gyengíteni tudjuk a McLarent. Azzal azonban nem számoltunk, hogy ilyen rövid időn belül a Mercedes ennyire domináns lesz.” – zárta gondolatait a témával kapcsolatban Horner.

Tény, hogy amióta elhagyta Hamilton a McLarent, azóta nem megy jól a wokingiak szekere. Annak ellenére, hogy két világbajnokot tudhatnak magukénak, 2012 óta nem sikerült egyetlen versenyen sem nyerniük. A kocka fordult, a Mercedes minden téren dominál és úgy tűnik, hogy a Red Bull dicsőséges győzelmi szériája egyelőre nem folytatódik.

A háromszoros világbajnok azóta szárnyal a Mercedesszel: 2014-ben és 2015-ben mindkét bajnoki címet zsebre tehették, a legutóbbi 38 versenyből pedig csak hat olyan volt, ahol nem a német istálló valamelyik pilótája állhatott a dobogó legfelső fokára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top