Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Horner nyilvánosan kiosztotta Sainzt

Fotó: Red Bull Content Pool

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nyilvánosan kritizálta a Toro Rosso pilótáját, Carlos Sainz Jr.-t amiért az „félrevezető” megjegyzéseket tett a Forma-1-es jövőjével kapcsolatban.

Csütörtökön a fiatal spanyol kijelentette, hogy nem valószínű, hogy 2018-ban is a Toro Rossónál fog versenyezni, mivel ez lenne a negyedik szezonja az istállónál – majd hozzátette, hogy szeretne végre feljebb lépni a rajtrácson, éppen ezért bízik abban, hogy az anyacsapatnál, a Red Bullnál is lehetőséget fog kapni, annak ellenére, hogy korábbi csapattársa, Max Verstappen és Daniel Ricciardo helye biztosnak tűnik a következő szezonokra.

Horner éppen ezért tisztába tette a dolgokat: hangsúlyozta, hogy a Toro Rossónál számít rá jövőre is, nem akarja átadni semelyik rivális csapatnak, azonban a Red Bullnál nem tud neki helyet biztosítani.

„Köti őt is szerződés” – nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak. „Számítunk rá a következő és a rá következő évben is, szóval jövőre is a Toro Rossónál lesz.”

Amikor megkérdezték, hogy mit gondol Sainz azon nyilatkozatáról, hogy valószínű, hogy 2018-ban már nem a „kisbikák” overálját ölti magára, Horner kissé ingerülten így felelt: „Rendben, akkor nem tudom, mégis hol képzeli el a jövőjét.”

„A szerződésben minden tisztán le van írva, erre emlékezni kellene srácok… Csak azért kapott lehetőséget a Formula 1-ben, mert a Red Bull a junior éveiben rengeteg pénzt ölt a karrierjébe. Kicsit álnoknak érzem a kijelentéseit.”

„Ezekbe a srácokba rengeteg pénzt fektetnek, hogy lehetőséget adjanak nekik a fejlődésre és a Red Bull nélkül ma ő sem ülhetne Forma-1-es autóban.”

Az újságírók persze ezután sem hagyták annyiban a dolgot, ugyanis megkérdezték Hornertől, hogy Sainz megkapja-e majd a „körmösét”, mire a csapatvezető így felelt: „már megkapta”.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top