Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Hosszabb távra tervez Verstappennel a Red Bull

Fotó: Red Bull Content Pool

Délelőtt óta attól hangos a sportsajtó, hogy Max Verstappen és Daniil Kvyat helyet cserélt – előbbi a Red Bullnál, míg utóbbi a Toro Rossónál fog ezentúl versenyezni.

Kvyat az utóbbi versenyeken nem hagyta magát és keményen beleállt a csatákba – ennek köszönhetően olyan versenyzőket is magára haragított, mint az ex-Red Bullos Sebastian Vettel. Habár lazasága sokak számára szimpatikus volt, a csapatnál nem tolerálták a fiatal orosz lázadását és egy komoly döntésre szánták el magukat Hornerék: Max Verstappent ültetik be az „anyacsapathoz”, míg a junior istállóhoz visszatérhet Daniil Kvyat.

„Max bebizonyította, hogy egy kiemelkedő fiatal tehetség. A Toro Rossónál nyújtott teljesítménye lenyűgözött minket és örülünk annak, hogy lehetőséget kaphat arra, hogy a Red Bullt vezesse” – nyilatkozta a helycserével kapcsolatban az istálló csapatfőnöke, Christian Horner.

Max édesapja, a korábbi Forma-1-es versenyző, Jos Verstappen elmondta, hogy nagyon örülnek a lehetőségnek. „A célunk az volt, hogy Max egyszer egy topcsapatnál versenyezhessen és ez már most valóra vált. A Red Bull hosszútávon tervez vele, ami számunkra rendkívül fontos.”

Természetesen az érintett is nagyon örül a hirtelen ölbe pottyant lehetőségnek. „Máris elérkeztem a következő lépéshez a karrieremben relatív rövid idő alatt. Szeretném megköszönni Dr. Helmut Markónak és Christian Hornernek, hogy bizalmat szavaztak nekem. Megragadom a lehetőséget és a lehető legtöbbet igyekszem tanulni a mezőny egyik topcsapatától, a Red Bulltól” – nyilatkozta az ifjabbik Verstappen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top