Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Húsz gyermek lesz ott az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán

Fotó: Red Bull Content Pool

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén már nem találkozhatunk a rajtrácslányokkal, mivel ezentúl gyermekek lesznek ott a rajtceremónián. A kezdeményezés az FIA F1 Future Stars nevet viseli. Az Ausztrál Nagydíjon 20 gokartos vagy egyéb, junior kategóriában versenyző gyermek kap lehetőséget arra, hogy vasárnap találkozhasson, beszélgethessen kedvencével és annak csapatával, valamint részesei lehetnek a rajtceremóniának is.

A kiválasztott gyerekek külön gokartruhát is kapnak a nagy nap alkalmával a Puma jóvoltából, amit természetesen az esemény után haza is vihetnek. A gyermekekkel együtt persze ott lesznek a családtagok is egészen addig, amíg a lurkók fel nem mennek a rajtrácsra.

A 7 és 10 év közötti fiúk és lányok a helyi autósport-szövetség, valamint a promoter által lettek kiválasztva. A rajtceremónia után egyébként a szerencsés kiválasztottakat – a szüleikkel együtt – egy kiválasztott helyre kísérik majd, ahol végignézhetik majd a futamot is.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a föltörekvő versenyzőknek az FIA F1 Future Stars programnak köszönhetően megadhatjuk azt a lehetőséget, hogy a vasárnapi futam előtt találkozhatnak a hőseikkel” – nyilatkozta Sean Bratches, a Formula 1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője. „Ezek a fiúk és lányok már a sport részesei, és ők az éltetőelemei valamint a jövői a Formula 1-nek. Miközben a hazájuk nemzeti himnuszát játsszák, ők ott állhatnak majd – ez az élmény sok éven át velük fog maradni, és remélhetőleg inspirálja majd őket abban, hogy folytassák pályafutásukat a motorsportban.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top