blank

James Allison elhagyja a Ferrarit

blank

A Ferrari már hivatalosan is megerősítette, hogy elhagyja a maranellói istállót a csapat technikai igazgatója, James Allison. A brit szakember helyére Mattia Binotto érkezik, aki már 1995 óta tagja a Ferrarinak.

Allison már korábban is állt a Ferrari alkalmazásában, hiszen a 2000-es évek elején is erősítette az istállót aerodinamikai mérnökként, utána pedig a Renault-nál folytatta pályafutását. Az olaszokhoz 2013-ban csatlakozott újra.

A hivatalos álláspont szerint a csapat és Allison közösen jutottak erre a döntésre, azonban erre némileg rácáfolnak azok a szóbeszédek, miszerint a Ferrari elnökének, Sergio Marchionnénak megrendült a bizalma a szakemberben a vártnál gyengébb szezon miatt. Továbbá, a pletykák szerint az is közrejátszott Allison menesztésében, hogy felesége nem sokkal az Ausztrál Nagydíj után elhunyt. A szóbeszéd szerint a brit mérnököt – érthető módon – rendkívül megviselte az eset, ráadásul  három gyermekéről is egyedül kell gondoskodnia. „A Ferrarinál töltött éveim két különböző szakaszra és teendőkre bonthatóak. Megismertem, és megtanultam értékelni a csapatot, illetve az itt dolgozó embereket, nőket és férfiakat, akik mindennek a részesei. Szeretném nekik megköszönni a nagyszerű emberi, és szakmai tapasztalatokat, amiket egymástól tanultunk – mindenkinek boldog jövőt, és sok sikert kívánok” – olvasható Allison rövid nyilatkozata a közleményben.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene ennyit fűzött hozzá: „A csapat szeretné megköszönni Jamesnek az elkötelezettségét és áldozatos munkáját, amelyet a csapatnál töltött idő alatt tanúsított. Sok sikert és boldogságot kívánunk neki a jövőben.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top