Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

Kubica őszinte nyilatkozata a valenciai tesztről

Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

Robert Kubica úgy fogalmazott, hogy vegyes érzések kavarognak benne, miután hat év után először vezetett Forma-1-es autót. A lengyel versenyző a Renault erőforrással működő E20 volánja mögé pattant be kedden, s egy privát teszt keretében körözhetett a valenciai aszfaltcsíkon.

A lengyel összesen 115 kört teljesített a Lotus 2012-es versenyautójával a Ricardo Tormo Circuit-en.

A teszt a Renault jóvoltából jött létre – Kubica egyébként a francia alakulatnál versenyzett és a 2011-es F1-es szezont is náluk „húzta” volna le, azonban hatalmas ralis balesete közbeszólt.

A 32 éves versenyző azonban nem adta fel, ugyanis felépülése után újra raliversenyeken indult, tavaly pedig pályaversenyeken is részt vett, azonban a keddi volt az első alkalom, hogy a majdnem az életébe kerülő ralis baleset után újra Formula 1-es autót vezetett.

Kubica kifejezetten élvezte a privát tesztet, azonban elismerte: sokat vesztett a baleset miatt, és még bizonytalan a jövőjét illetően. „Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik ezt lehetővé tették nekem. Remélem, hogy mindenki jól érezte magát, és talán láthatták megcsillanni a régi, 2010-es önmagamat” – kezdte nyilatkozatát a lengyel. „Számomra ez egy nagyon fontos nap volt, érzelmi szempontból.”

„Régóta távol vagyok a paddocktól és elég nehéz időszakon mentem keresztül, keményen dolgoztam, de egy pár évvel ezelőtt mégis lehetetlennek tűnt ez az egész.”

„Kavarognak az érzések bennem, hiszen büszke vagyok arra, amit elértem, viszont tisztában vagyok azzal, hogy mit veszítettem.”

„Nem tudom, hogy mit fog hozni a jövő, azonban egy dolgot tudok: miután több évet dolgoztam azért, hogy felkészüljek erre a lehetőségre, megvolt a tempóm és nehéz körülmények között is sikerült egyenletesen teljesítenem.”

„Nem volt egyszerű hat év után, de tudtam, hogy meg tudom csinálni és most elégedett lehetek.”

„Hálás vagyok a lehetőségért. A Renault 2005-ben adott nekem lehetőséget arra, hogy először tesztelhessek, és nagyon értékelem, hogy most is bizalmat szavaztak nekem.”

A sportigazgató, Alan Permane elismerően nyilatkozott Kubica teljesítményét illetően az egynapos teszt során, amelyen egyébként a francia alakulat harmadik számú pilótája, Sergey Sirotkin is részt vett. „Jó volt Robertet újra Forma-1-es autóban látni” – nyilatkozta Permane. „Sima nap volt. Megpróbáltunk egy egész nagydíj hétvégét egy napba sűríteni, ami érdekes volt számára.”

„Robert kicsit megváltozott, érettebb és már nem annyira nyomulós, amikor minden részletet tudni akar az autó beállításairól. A megjegyzései és a visszajelzései viszont olyan volt mindannyiunk számára, mintha visszaforgattuk volna az idő kerekeit.”

„Nem egyszerű dolog hat év után újra F1-es autóba pattanni, és ez egy nagy teljesítmény volt tőle.”

„Ez egy egyszeri esemény volt Robert számára. A Renault-val való kapcsolata olyan hirtelen szakadt meg, és mi is úgy láttuk, hogy vele szép jövő áll előttünk.”

„A csapattal Valenciában tesztelt Sergey, szóval ez egy remek alkalom volt arra, hogy felajánljuk a lehetőséget Robertnek, és egy napra visszaülhetett az autóba és a magunk módján hozzájárulhattunk a felépüléséhez.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top