Keresés
Close this search box.
Fotó: Steve Etherington

Lewis Hamilton Instagram posztjai 40 ezer fontot érnek

Fotó: Steve Etherington

Mindannyian hallottunk már az influenszerekről, akik a közösségi oldalukon közzétett tartalmakért esetenként pénzt is kaphatnak. A legjobb influenszerek valóban hatalmas bevételekre tehetnek szert, ha egy cég termékeiről, szolgáltatásairól véleményt nyilvánítanak, fotót vagy videót tesznek róla közzé.

Például az Instagram is egy ilyen platform, ahol nem csak személyes fotókat, videókat találhatunk, hanem cégek hirdetéseivel vagy fizetett, un. szponzorált tartalmakkal is találkozhatunk. A legtöbb ember számára az Instagram olyan hely, ahol emlékeket oszthat meg családtagjaival, barátaival, de a cégek, a hírességek és az influenszerek számára azonban ez sokkal inkább egy pénzkereseti lehetőség.

Akár tetszik, akár nem, 2019 óta az influenszer marketing tényleg egyre erősebben használt marketing eszköz, és egyre gyakrabban találkozhatunk kisebb-nagyobb Influenszerekkel is.

Nemrég készült egy elemzés, ami azt vizsgálta, hogy mennyit érhetnek a Formula 1-es versenyzők Instagram posztjai, azaz körülbelül mennyit fizethet egy cég azért, hogy például Lewis Hamilton fotóján feltűnjön a cég logója vagy terméke.

 

Az F1-es mezőnyből Lewis Hamilton posztjai a legdrágábbak 

Azt már mindenki tudja, hogy Hamilton eléggé aktív a közösségi felületeken, szinte minden héten találkozhatunk az Instagramon egy új fotójával, amelyen sokakat megdöbbentő divatos ruhákban, kiegészítőkben pózol.

A Magyar Nagydíjon aratott győzelmét követően Lewis Hamilton egy lépéssel közelebb került, hogy elérje a hétszeres Formula 1 világbajnok, Michael Schumacher rekordját. Miután eddigi karrierje során 81 futamgyőzelmet szerzett, nem meglepő, hogy a brit rendelkezik az F1-es versenyzők közül a legnagyobb követőbázissal az Instagramon, így a közösségi felületeken való jelenléte is egyre többet ér.

Az új elemzések azt mutatják, hogy az ötszörös világbajnok, a brit származású Lewis Hamilton szponzorált Instagram posztjaival átlagosan 40,5 ezer fontot (kb. 13 millió forint) keres, aki ezzel a jelenleg legjobban fizetett Formula 1-es versenyző.

A közösségi média továbbra is az egyik legnagyobb marketing eszköz és folyamatosan növekszik a népszerűsége. Az Instagramon jelenlévő hírességek és influenszerek százezreket számíthatnak fel egy szponzorált tartalomért, amik márkát vagy terméket hirdetnek követőik számára. Minél magasabb a követői szám és az elkötelezettség, annál nagyobb tömeget tudnak befolyásolni posztonként – de mit csinálnak jövedelmükkel, és hogyan lehetne ezt a pénzt jobban felhasználni?

Az eMarketer jelentése szerint az 500 ezer követővel bíró hírességek átlagosan 1667,67 fontot, vagy követőnként 0,0033 fontot kaphatnak. Ezen számítás alapján Lewis Hamilton szponzorált posztonként 40,5 ezer fontot, azaz több, mint 13 millió forintot kérhet el – 36 ezer fonttal többet, mint csapattársa, Valtteri Bottas és 32 ezer fonttal többet, mint Max Verstappen.

A közösségi médiából származó jövedelme mellett Hamilton bevétele a 2018-as évi Mercedes szerződése alapján körülbelül 30 millió font, valamint további összegek is vastagítják bankszámláját, amelyeket például a L’Oreal, Bose és a Tommy Hilfiger szponzorációiért kap.

Charles Leclerc instagramos követőbázisa is egyre nagyobb a Formula 1-es szereplésének köszönhetően. Azonban nem csak az F1-es versenyzők keresnek sokat az InstagrammalCristiano Ronaldo az állítások szerint átlagosan 602,220 fontot keres a posztjaival.

Sebastian Vettelről azonban köztudott, hogy nem használja vagy nagyon rejtőzködik a közösségi oldalakon, azonban ha tudná, hogy mennyit kaphatna egy-egy posztért, akkor vajon mikor jelenne meg az Instagramon?

Ha szeretnéd megtudni, hogy a legnépszerűbb hírességek hogyan költik el pénzüket, akkor látogass el a Celebrity Spend Comparison oldalra.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top