Keresés
Close this search box.
Fotó: Williams Racing

Lezárult egy korszak: a Williams család távozik a legendás istállótól

Fotó: Williams Racing

Csütörtökön először még csak arról szóltak a hírek, hogy Claire Williams búcsút intett csapatvezető-helyettesi pozíciójának, azonban nem sokkal később kiderült, hogy ez egész család távozik a legendás csapattól.

Az alapító Frank Williams lányának utolsó versenyhétvégéje (legalábbis ebben a poziícióban) az Olasz Nagydíj lesz. A múlt hónapban attól zengett a sportsajtó, hogy a Dorilton Capital amerikai befektetési cég lett az istálló újdonsült tulajdonosa – ezek után pedig sejteni lehetett, hogy új idők köszöntenek a csapatra. Annak ellenére, hogy az 1977-ben alakult csapat komoly múlttal rendelkezik (738 verseny, 9 konstruktőri, 7 egyéni világbajnoki cím és 114 futamgyőzelem írható az istálló neve mellé) az utóbbi időben nem tudtak eredményeket felmutatni, amelynek egyik oka volt a csapat nehéz anyagi helyzete is. Tavaly például mindössze egyetlen pontot szereztek és a világbajnoki tabella végén végeztek.

Amit egyelőre biztosan tudunk, az az új igazgatósági tagok névsora: Matthew Savage, Darren Fultz és James Matthews. Érdekesség, hogy James Matthewsnak van autósportos múltja, igaz, versenyzőként.1994-ben például ő nyerte meg a brit Forma Renaultbajnokságot. Matthews neve máshonnan is ismerős lehet, ugyanis a brit királyi család tagja: 2017-ben feleségül vette Katalin hercegnő húgát, Pippa Midletont.

Habár az új csapatfőnököt egyelőre még nem jelentették be, de sajtóértesülések szerint további érdekes nevek is felbukkannak majd még a csapat háza táján.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top