Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Autodromo Nazionale Monza)

Marad Monza a versenynaptárban

Fotó: Facebook (Autodromo Nazionale Monza)

Egészen 2019-ig Monza fog otthont adni a legendás Olasz Nagydíjnak, miután a pálya és a Forma-1 vezetősége újabb három éves megállapodást írtak alá.

Monza aktuális szerződése ebben az évben jár le, a helyzetet pedig politikai és pénzügyi huzavonák is nehezítették, így sok szurkoló aggódhatott azért, hogy jövőre lesz-e egyáltalán Olasz Nagydíj. Olyan spekulációkról is hallani lehetett, miszerint jövőre Imolában rendeznék meg a legendás futamot, azonban a monzai tisztségviselők mindent megtettek annak érdekében, hogy a száguldó cirkusz mezőnye 2017-ben is hozzájuk térjen vissza.

Szerdán azonban megnyugvásra adott okot Luca Lotti államtitkár megosztása, aki a következőt posztolta ki Twitterre: „Keményen dolgoztunk, és végül hivatalos: a Nagydíj marad Monzában. A csapatmunka, mint ahogy a Formula 1-ben is, kifizetődött.”

A GPUpdate.net felkereste Monza szóvivőjét, hogy kommentálja az esetet, mire ő azt nyilatkozta, hogy igazak a hírek, a következő három évben is a városuk fog otthont adni az F1-es futamoknak.

Azonban az új megállapodás változásokat is hoz: a Rettifilo sikánt kiveszik, helyette meghosszabbítják a bokszutcából kivezető egyenes szakaszt, amit egy jobbos kanyar fog követni, amely egy bal-jobbos sikánba fog vezetni. A pálya ezen, módosított része a jelenlegi pályába a Curva Grande kijáratánál fog csatlakozni- azonban azt egyelőre nem tudni, hogy a módosítások csak az F1-et, vagy majd a többi kategóriát is érinteni fogják-e.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top