Keresés
Close this search box.
Fotó: Sauber

Marcus Ericsson erős csapattársat szeretne

Fotó: Sauber

Marcus Ericsson reméli, hogy jövőre egy erős csapattársat kap, s végre túlléphet a Sauber az idei szezon nehézségein – jövőre pedig feljebb is lépkednének a rajtrácson.

Habár a svájci istálló háta mögött elég nehéz év áll – hiszen a szezon nagy részében komoly anyagi problémákkal küzdöttek – Felipe Nasr megmentette számukra a 2016-os évet, hiszen a kaotikus Brazil Nagydíjon sikerült két pontot szereznie, ezzel megelőzték a Manort a konstruktőrök bajnokságában, s a 10. helyen zárhatták az évet.

Már a szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíj előtt kiderült, hogy Ericsson jövőre is marad az alakulatnál, ezzel pedig már harmadik szezonját fogja tölteni a svájci istállónál, azonban Nasr jövőjével kapcsolatban semmi biztosat nem lehet tudni, s a helyzetét nehezíti az a tény is, hogy kihátrált mögüle a főszponzora, a Banco do Brasil.

„Mi lesz jövőre? Nem tudom. Ha Felipe marad, akkor boldog leszek, azonban ha valaki más jön a helyére, azt se bánnám” – nyilatkozta Ericsson. „A lényeg az, hogy erős versenyző jöjjön, így tudjuk ‘tolni’ is egymást, mindemellett a csapatot is tudnánk mindketten segíteni a fejlesztésekben.”

A svéd versenyző – habár a számok mást mutatnak – úgy érzi, hogy alapvetően jobb pilóta Nasrnél. „Két évet versenyeztünk együtt, az évek alatt pedig két ponttal kaptam ki tőle, ennek ellenére úgy érzem, hogy erősebb versenyző vagyok nála. Azonban a Formula 1 ilyen, a pontok alapján ítélnek meg.

Ebben az évben voltak olyan futamok, ahol remek teljesítményt mutattam, azonban ha a 12., 11. vagy a 13. helyen végzel, nem szerzel pontot és az emberek sem jegyeznek meg.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top