Keresés
Close this search box.

Meglettek volna a Mercedes eszközei Ricciardo ellen

blank

Habár a Szingapúri Nagydíj közvetítésekor úgy tűnt, hogy csak egy pár másodperc választotta el Daniel Ricciardót attól, hogy megelőzze a futamgyőztes Nico Rosberget, azonban a helyzet ennél sokkal bonyolultabb lett volna: a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elmondta, hogy be tudtak volna vetni trükköket annak érdekében, hogy az ausztrál ne kerüljön a vb-éllovas német elé.

Rosberg a pole pozícióból vághatott neki a futamnak és a két kiállásos stratégiát preferálták, míg csapattársa, Lewis Hamilton, illetve a ferraris Kimi Räikkönen és a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo a három kiállásra építettek.

Az utolsó körökben Ricciardo a friss szuperlágyakon egyre inkább közeledett Rosberghez, és volt olyan kör, amiben három másodperccel volt gyorsabb a németnél, aki azonban tartotta magát a kopott lágyakon, és meg tudta tartani vezető pozícióját, így rajt-cél győzelmet aratott.

Wolff elárulta, hogy akkor sem estek volna kétségbe, ha Ricciardo előbb felzárkózott volna, hiszen – elmondásuk szerint – meglettek volna a megfelelő eszközeik a védekezésre. „Nico egész hétvégén tökéletes munkát végzett – miután az időmérőn egy lenyűgöző kört rakott össze, az egész futamát kiválóan kontroll alatt tartotta egészen az utolsó méterekig.

Szerettük volna egy harmadik kiállásra is kihozni, azonban Ricciardo az utolsó kerékcseréje után egy hihetetlen kört ment, míg Nico abban a körben forgalomban volt, ami időbe került neki. Mindezek együtt azt jelentették, hogy ha kiáll, akkor pozíciót fog veszíteni, így kénytelen volt kint maradni, de megcsinálta.

Azt gondoltuk, hogy számunkra kényelmesebb lesz a befutó, azonban ahogy teltek a körök egyre világosabbá vált számunkra, hogy közeledik, szóval ‘spórolósra’ váltottunk, hogy ha kell, akkor feljebb tudjuk tekerni a motort és be tudjuk vetni a trükköket a védekezéskor.”

Wolff természetesen a világbajnoki címvédőről, Lewis Hamiltonról is elismerően nyilatkozott, aki egy kemény versenyhétvégén van túl. „Remek visszatérés volt a dobogóra, hiszen a futama is nehezen indult, és az egész hétvége sem volt könnyebb számára. Ez is azt mutatja, hogy mennyire fontosak a szabadedzések akkor, ha tökéletes beállításokkal akarsz nekivágni az adott futamnak, és mi ezt nem tudtuk megadni Lewisnak ezen a hétvégén.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top