Keresés
Close this search box.

Miért halt meg María de Villota?

Van összefüggés a tavalyi baleset és a hirtelen halál között.

 Van összefüggés a tavalyi baleset és a hirtelen halál között.

Tragikus hirtelenséggel halt meg a Marussia egykori női tesztpilótája, a spanyol María de Villota. A sportolónőre péntek reggel találtak rá holtan az egyik sevillai szállodában, próbálták újraéleszteni de minden próbálkozás már hiába volt. A sors fintora, hogy aznap hivatalos volt egy rendezvényre, ahol egyetemistáknak beszélt volna balesetéről és talpra állásáról, valamint a jövő héten megjelenő könyvéről, ami az „Élet egy ajándék” címet viseli.

Az egész autósport világ gyászba borult. Forma-1-es pilóták Twitteren és Instagramon is megemlékeztek a 33 évesen elhunyt versenyzőnőről. De Villota tavaly szenvedett súlyos balesetet, amikor is az angliai Duxfordban tesztelte egyenes pályán a Marussia versenyautóját. A rajtelektronika elromlott és az autó irányíthatatlanná vált majd a pálya mellett parkoló teherautóba ütközött. A sportolónő súlyos sérüléseket szenvedett és a jobb szeme világát már nem tudták megmenteni az orvosok. Ezután da Villota igyekezett példát mutatni és minél több jótékonysági rendezvényen képviseltetni magát, majd az FIA utak biztonságáért kampányában is részt vett.

María de Villota testvére, Isabel szerint a halála a korábbi balesetének a következménye volt. „Nagyjából hat óra körül hunyhatott el, álmában hagyott itt minket. Az orvosok szerint a 2012-es júliusi balesetének következtében fellépő neurológiai következmények játszhattak közre María halálában. Ő most elment, de a sok örömet és a reményt is itt hagyta nekünk, amelyek segítségével talán könnyebben átvészelhetjük ezt a nehéz időszakot” – szól a hivatalos, családi közlemény. Stuart Ross, idegsebész elmondta véleményét az eset kapcsán a német Motorsport Magazin-nak: „Egyetlen lehetséges összefüggést látok a hölgy halála és a baleset között, mégpedig azt, hogy a fejsérülések miatt görcsrohamai voltak és elképzelhető, hogy egy komolyabb rosszullét tört rá akkor a hotelszobájában. Ilyen koponyasérülés után könnyen kialakulhatnak epilepsziás rohamok, amelyek több hónappal az eset után is jelentkezhetnek.”

A hírek szerint a temetésre Madridban kerül majd sor és szűk családi körben lesz megtartva. A holnapi, suzukai versenyen pedig a parádé előtt egy perces néma megemlekézest tartanak a versenyzőnő tiszteletének emlékére.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top