Keresés
Close this search box.

Monza polgármestere bizakodik a pozitív végkimenetelben

blank

Monza polgármestere, Roberto Scanagatti a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy reméli 2016 után is Monza ad otthont a klasszikusnak számító Olasz Nagydíjnak.

A 120 ezer lakosú Monza már 1950 óta ad helyet az itáliai futamnak, sok szurkoló pedig el sem tudja képzelni azt, hogy a Forma-1-es versenyek más olasz városban legyenek megrendezve. Azonban a FOM-al kötött szerződésük 2016 végén lejár, s egyelőre még nem sikerült a feleknek megállapodniuk a továbbiakról.

Scanagatti azonban optimista és reméli, hogy nem a szeptemberi futam lesz az utolsó, amikor a királykategória mezőnye Monzába látogat. „A szerződés 2016 végén jár le, a tárgyalások elég hosszúra nyúltak és még mindig folyamatban vannak.

Azonban biztos vagyok abban, hogy dűlőre tudunk jutni, hiszen a világ nem tudja elképzelni a Formula 1-et olyan klasszikusok nélkül, mint Monte Carlo, Silverstone és Monza, hiszen mindezek ikonikus helyszínek.

Hiszek abban, hogy megtaláljuk a megoldást. Úgy gondolom, hogy a végén minden pozitívan alakul majd” – nyugtatta meg a rajongókat a polgármester.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top