Fotó: Sauber

Nasr szerint a Sauber egyre vonzóbb lehetőségeket nyújt

Fotó: Sauber

Felipe Nasr jövője is bizonytalan, s egyelőre nem tudni, hol fogja folytatni a brazil, aki úgy nyilatkozott, hogy szívesen maradna 2017-ben is a Saubernél.

Nasr három évet töltött el az F1 előszobájának számító GP2-ben, s 2015-ben adatott meg számára a lehetőség, hogy bemutatkozzon a királykategóriában is. Debütáló szezonjában összesen 27 pontot szerzett, és a világbajnoki tabella 13. helyén végzett.

Azonban az idei év nem indult zökkenőmentesen a svájci alakulat számára, hiszen az anyagi problémák korlátozták a csapatot a fejlesztésekben. Idén ezidáig sem Nasr, sem pedig csapattársa, Marcus Ericsson nem szerzett pontot, ennek köszönhetően a csapat is az utolsó helyen van a konstruktőri bajnokságban.

Azonban egy pár héttel ezelőtt a Sauber megállapodást kötött a Longbow Finance-szel, s nem csak a C35-Ferrari frissítéseire volt pénz, hanem arra is, hogy új szakembereket toborozzanak az istállóhoz.

„Nehéz bármit is mondanom, nincs hírem ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta a 24 éves pilóta, amikor a jövőjéről kérdezték. „Annyi tudok mondani, hogy a Sauber dolgai tényleg haladnak előre, és láthatóan előrébb léptek. Rengeteg új ember jön ide, hiszen egyre vonzóbb lehetőségeket kínál a csapat.”

Nasr a negatívumok ellenére úgy érzi, hogy a Sauber tanult az elmúlt időszakból, és ezeket a tapasztalatokat a svájci istálló a saját hasznára tudja majd fordítani, majd hozzátette: Szingapúrban végre megszerezné az első pontokat. „Tavaly rengeteg lehetőségem volt a pontszerzésre, nagyon hálás feladat úgy érkezni egy versenyhétvégére, ha tudod, van miért harcolnod.

Az idei szezon rengeteg nehézséget hozott magával, viszont másrészről felfedezhetsz olyan területeket, amelyekre nem fordítottál száz százalékos figyelmet” – nyilatkozta Nasr, aki hozzátette: a hétvégi futamon bármi megtörténhet, és erre a csapat is fel van készülve.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top