Keresés
Close this search box.

Nem kell büntetéstől tartani

Charlie Whiting elmondta, hogy pusztán félreértés történt a Koreai Nagydíjon.

 Charlie Whiting elmondta, hogy pusztán félreértés történt a Koreai Nagydíjon.

Sokan meglepődtek, amikor a verseny közben Webber kigyulladt Red Bullja miatt pályára gurult a tűzoltóautó. Sok nézőnek mosolyt csalt az arcára a fura esemény, de sportszakmai részről már közel sem tartották ennyire mulatságosnak a balesetveszélyes esetet.

A Nemzetközi Autómobil Szövetség állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elmondta, hogy ők maguk kérték a tűzoltóautót, hogy segítsenek a lángoló kocsi oltásában, de arra álmukban se mertek volna gondolni, hogy ilyen incidensre fog sor kerülni. „A 3-as kanyarban volt egy autó, azt hittük, hogy majd azt küldik, hiszen ott állt meg a Red Bull is és ebben az esetben nem is kellett volna a pályára hajtania, hogy meg tudja közelíteni az autót. De valamilyen okból kifolyólag azt az autót küldték be, amelyik a 2-es kanyarban volt. Úgy mondanám, hogy egy klasszikus félreértés történt. Amikor a képernyőn megláttam a pályán közlekedő tűzoltókocsit, egyből beküldtem a Safety Car-t. Nem a tűz, hanem a terepjáró miatt” – nyilatkozta a 61 éves szakember a német Auto Motor und Sport szaklapnak.

A szervezők védelmére kelt a Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is. „Ez az egyetlen egy versenyük az évben, így nincs annyi tapasztalauk.”

Whiting biztosította a médiát arról, hogy a szervezők nem kapnak büntetést a kellemetlen eset miatt. Elmondása szerint a pályabírók is szakszerűen jártak el, hiszen lengették a fehér zászlót a versenyzőknek, jelezve, hogy lassan mozgó jármű van a pályán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top