Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Manor Racing)

Ocon rossz szájízzel hagyta ott Brazíliát

Fotó: Facebook (Manor Racing)

Szomorúnak és csalódottnak írta le saját magát Esteban Ocon a Brazil Nagydíj után, mivel lecsúszott a pontot érő tizedik helyről.

Ocon a mezőny végéről rajtolt és az esőgumikon egészen a nyolcadik helyre kapaszkodta fel magát, a helyét pedig meg tudta őrizni az utolsó, Massa balesete utáni újraindításig.

Ezután visszacsúszott a 10. helyre, miután mindkét Renault megelőzte, majd jött a McLarennel Fernando Alonso, aki szintén maga mögé utasította, majd nem sokkal később Bottas is bevette Ocon várát.

Annak ellenére, hogy a francia pilóta idei legjobb formáját mutatta, van okuk a szomorkodásra, hiszen a Sauber egy futammal a vége előtt megszerezte első pontjait, miután Felipe Nasrt kilencedikként intette le a kockás zászló, a befutó pedig két pontot ért – és ami még fontosabb a svájci istálló szempontjából: a konstruktőri bajnokságban megelőzték a Manort.

„Az egész verseny alatt annyira keményen nyomtam, amennyire csak tudtam” – kezdte nyilatkozatát Ocon. „A második piros zászló után egyértelművé vált számomra, hogy el kell kapnom Felipét, hiszen volt arra esély, hogy a körülmények romlásával hátrébb fog majd csúszni.

Megtettem amit tudtam, de a mögöttem lévő autók egyre közeledtek, és végül felgyorsultak annyira, hogy meg tudjanak előzni.

Sok okom van, amiért csalódott lehetek, azonban van egy, amin nem tudok túllépni: megszerezhettem volna az első Forma-1-es pontjaimat, ami remek lett volna. Nagyon csalódott és szomorú vagyok a csapat miatt is.”

A francia versenyző elárulta: szerencsésnek érzi magát, hogy sikerült kikerülnie a piruettező Kimi Räikkönent, akinek az autója végül a célegyenesben állt meg.

„Nem volt egy könnyű menet, azonban megvannak a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy utána engedtek még minket versenyezni, viszont ez már nem számít. Ha a pályát alkalmasnak nyilvánították arra, hogy versenyezhessünk rajta, akkor nem volt mit tennünk, a legjobbat kellett kihoznunk belőle. Azonban voltak rémisztő helyzetek. Még szerencse, hogy Kimi balesetére gyorsan tudtam reagálni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top