Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Antonio Giovinazzi)

Olasz tehetséget szerződtetett a Ferrari

Fotó: Facebook (Antonio Giovinazzi)

Antonio Giovinazzi – aki idén debütált a GP2-ben és másodikként végzett a bajnokságban – jövőre a Ferrari harmadik számú versenyzője lesz. Az információt a maranellói csapat is megerősítette a GPUpdate.net-nek.

A 23 éves olasz versenyző idén öt diadalt aratott és további három alkalommal is felállhatott a dobogóra a Formula 1 előszobájának számító bajnokságban, és mindössze nyolc ponttal volt lemaradva a Red Bull által támogatott premas csapattársa, Pierre Gasly mögött.

Giovinazzi még szeptemberben lehetőséget kapott arra, hogy a Ferrari szimulátorában is megmutassa tehetségét, akkor azonban ez a „kirándulás” még semmilyen kötelezettséggel nem járt számára – azonban a mostani tények ismeretében ez is egy kulcsfontosságú szerepet játszhatott a szerződtetésében.

A fiatal olasz tulajdonképpen olyan szerepet fog betölteni az istállónál, mint amilyet anno Esteban Gutiérrez, aki 2015 végén elhagyta a legendás itáliai istállót és 2016-ban a Haas-hoz igazolt. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy 2017-ben mikor gurulhat majd a pályára Giovinazzi.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top