Keresés
Close this search box.
fernando alonso

„Örülök a végeredménynek” – Fernando Alonso megszerezte 100. dobogós helyezését

Igencsak kaotikusra sikerült a Szaúd-arábiai Nagydíj utolsó pár perce és eredményhirdetése: ahogy arról korábban beszámoltunk, az utolsó körökben szóltak a negyedik helyen autózó George Russellnek, hogy az előtte haladó Fernando Alonso öt másodperces büntetésre számíthat, miután a versenyfelügyelők úgy vélték, hogy a futam elején kiszabott (szintén öt másodperces) büntetés alatt a szerelők a kiállás során hibáztak és hozzáértek az autóhoz. A spanyol a futam utolsó köreiben kiautózta az említett különbséget, azonban az eredményhirdetés után jelentették be, hogy végül tíz másodperces büntetést ítéltek oda neki – amit egy pár órával később vissza is vontak, így a kétszeres világbajnok végül megtarthatta harmadik pozícióját.

Örülök a végeredménynek és a második pódiumunknak” – nyilatkozta az ügy lezárása után Alonso. „Megmutattuk, hogy a második leggyorsabb csapat vagyunk és jó tempónk volt a futam során. Az én hibám volt, hogy az elején rosszul álltam fel a rajtrácsra, azonban törekedtünk arra, hogy ezt a pályán behozzuk. A hétvége előtt nem igazán tudtuk, hogy mire számítsunk, szóval ez az eredmény biztató a következő futamokra nézve.”

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack hozzátette, hogy az egész csapat elégedett Alonso teljesítményével és azzal, hogy mindkét versenyen pódiumra állhatott. „Ez Fernando 100. dobogója, ami egy lenyűgöző mérföldkő. Az autó az egész hétvége során versenyképes volt és a futamon is tudtuk tartani a tempót. Ebben mindenkinek benne van a munkája. Szomorú, hogy Lancenek fel kellett adnia idő előtt a versenyt az energia-visszanyerő rendszer meghibásodása miatt, amit még nem tudunk, hogy mi okozott. Neki is megvolt a tempója ahhoz, hogy értékes pontokat szerezzen.”

Lance Stroll a futam után elmondta, hogy ő maga is csalódott, hogy nem sikerült pontot szereznie: külön kiemelte Carlos Sainz megelőzését a 13. kanyarban, amit elmondása szerint nagyon élvezett. „Ez nem igazán egy olyan eredmény, amit szerettünk volna, de úgy hagyjuk el Szaúd-Arábiát, hogy tudjuk: egy versenyképes autónk van és készen állunk majd a harcra Ausztráliában is.”

(Nyitókép: Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top