Keresés
Close this search box.
Fotó: Mercedes

Paddy Lowe újra a Williamsnél

Fotó: Mercedes

Paddy Lowe átpártolt a Williamshez – a brit szakember ezentúl nem csak az istálló technikai igazgatója, de a Williams Group igazgatóságához is csatlakozott, illetve részvényese lett.

Ahogy a csapat a sajtóközleményében fogalmazott, Lowe „általános vezetői felelősséggel fog rendelkezni a műszaki részlegen”, s a csapatfőnök-helyettes, Claire Williams valamint a vezérigazgató, Mike O’Driscoll mellett fog tevékenykedni.

Lowe egészen 2013 óta a Mercedes csapatát erősítette – ahol ügyvezető igazgató volt – s jelentős szerepet játszott a német istálló sikereiben.

Lowe Forma-1-es karrierje egészen 1987-re nyúlik vissza, hiszen akkor kapott munkát a Williamsnél, ahol hat évet töltött az elektronikai részleg vezetőjeként, majd a McLarenhez szerződött, ahol húsz évet húzott le, s 2011-ben nevezték ki technikai vezetőnek.

Habár már korábban is tudni lehetett, hogy Lowe egykori kenyéradójánál fogja folytatni karrierjét, azonban csak most, csütörtökön jelentették be az érkezését hivatalosan is. „Mindig is mély tiszteletet éreztem a Williams iránt – hiszen az első Forma-1-es csapatom volt” – nyilatkozta a bejelentést követően Lowe. „Ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy vezetőként visszatérhetek, és lehetőségem nyílt arra, hogy a csapat részvényese legyek.”

„Nagyon motivált vagyok, hogy a részese lehessek annak, hogy a csapat újra sikereket érjen el.”

„A Williams által kitűzött célok erőteljesek, és arra késztettek engem, hogy csatlakozzak ehhez az elkötelezett szervezethez, amelynek egyedülálló történelme van és készek újra a Forma-1 csúcsára érni.”

„Izgatottan várom az életem egy új szakaszát, amelyben Claire-el, Mike-al, Nick-el és a csapatukkal – köztük Frank Williamsszel – együtt dolgozhatok, akikről tudom, hogy a legelkötelezettebb versenyzők!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top