Keresés
Close this search box.

Ross Brawn „csak egy kis tanácsadással” segíti az F1 új tulajdonosait

blank

A Mercedes korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn nyilatkozott a napokban a sajtóban keringő olyan pletykákkal kapcsolatban, miszerint már megállapodott a Forma-1 új tulajdonosával, a Liberty Mediával és a jövőben akár Bernie Ecclestone helyét is átveheti.

A 61 éves Brawn a BBC Sportnak adott interjújában elmondta, hogy mindössze arról van szó, hogy tanácsadással segíti a céget, azonban ezidáig konkrét állásajánlatról még nem esett szó.

A Liberty Media szeptemberben 18.7 százalékos részesedést szerzett magának a Forma-1-ben, amiért 746 millió dollárt (210 milliárd forintot) pengetett ki, mindemellett az F1 anyavállalata, a Delta Topco részvényei is száz százalékban hozzájuk tartoznak.

„A Liberty még nem tart ott, hogy az összes feladatot átvegye” – nyilatkozta Brawn, aki 2013-ban vonult vissza és hagyta ott a Mercedes csapatot még a nagy sikerek beköszöntése előtt. „Egy kis tanácsadással segítek nekik abban, hogy jobban megértsék az F1-et. Mindössze erről van szó.”

A német Auto Bild számolt be arról a napokban, hogy Brawn úgy kihívásokat kereshet magának, de a brit üzletember elárulta: minden attól függ, hogy Bernie Ecclestone mit lép.

A 86 esztendős Ecclestone az új elnök, Chase Carey mellett is megtartotta vezérigazgatói pozícióját. Akkor úgy nyilatkozott, hogy „a Liberty Media szeretné, ha még három évig itt lennék.”

Brawn is igen színes pályafutást tudhat magáénak, a Forma-1-ben 1991-től egészen 2013-ig dolgozott, és olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint Michael Schumacher világbajnoki címe a Benettonnal, illetve a ferraris Schumacher-éra is az ő nevéhez kötődik.

2009-ben egy nagy döntésre szánta el magát: egy hónappal a szezon kezdete előtt mindössze egy euróért megvásárolta az F1-ből kilépni készülő Hondát, ami aztán a szezon során Brawn GP néven futott. Ebben az évben jelentős fölénnyel dominált a csapat, s végül a Brawn pilótája, Jenson Button szerezte meg a világbajnoki címet.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top