Keresés
Close this search box.
f1 grand prix of hungary previews

Sainz: „Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak gyengeségeink amik sebezhetővé tesznek minket”

Carlos Sainz számára nem indult felhőtlenül a hétvége: a pénteki első szabadedzés vége előtt 15 perccel olyan szerencsétlenül csúszott meg, hogy levert egy Pirelli táblát, ami miatt úgy tűnt egy ideig, hogy segítség nélkül nem tud visszamenni a boxba, ezzel pedig piros zászlós fázist idézett elő.

Sainzak nincs szerencséje mostanában, pedig a spanyoloknak van mire büszkének lenniük a sport területén az utóbbi időben: a golfozó Jon Rahm is szállítja az eredményeket, múlt héten pedig Carlos Alcaraz aratott diadalt Wimbledonban. Ennek ellenére a Ferrari pilótája (elmondása szerint legalábbis) nem érez nyomást, inkább büszke az országára. „Viszonylag kis ország vagyunk, ennek ellenére rengeteg remek sportolónk van, ott van például Rafa, Fernando, illetve a kosár- és a futballcsapatunk is mindig jó. Jól teljesítünk a sportok területén, most már a golfban is, illetve ott van megint a tenisz Alcaraznak köszönhetően. Jó spanyolnak lenni mostanában, mivel ha leülünk vasárnap tévét nézni akkor látjuk, hogy valaki nyer vagy jól teljesít, mindig tudunk valakinek szurkolni. Büszke vagyok az országomra és a sportolóinkra.”

A Brit Nagydíjon azonban Sainz nem tudott sokat hozzátenni a hispán sporttörténelemhez annak ellenére, hogy előtte két jó futama is volt a Ferrarinak. Arra a kérdésre, hogy sikerült-e a csapatnak feltárnia és megértenie a problémákat, és hogy mire számít a Hungaroringen, így felelt: „Ha emlékszel én voltam Silverstone előtt az első, aki azt mondta, hogy várjuk meg a versenyt, mivel voltak megérzéseim ezzel az igazán gyors és szeles pályával kapcsolatban annak ellenére, hogy tudtam: tettünk lépéseket előre. Viszont a csata nagyon szoros. Igazából ez arról szól, hogy a pálya neked fekszik jobban, vagy a McLarennek, vagy az Aston Martinnak vagy éppen a Mercedesnek. Fontos, hogy ne reagáljunk túl, és arra számítok, hogy lesznek jobb és rosszabb hétvégink.”

És mire számít a Hungaroringen? „Reméljük, hogy ez egy jobb hétvége lesz. Szerintem mindannyian abban reménykedünk, hogy a Hungaroring nekünk fekszik jobban. Azonban ez több mindentől függ. Sajnos a mi autónknál sok függ a pályahőmérséklettől. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak gyengeségeink amik sebezhetővé tesznek minket, viszont ha a körülmények megfelelőek az autónk számára, akkor képesek leszünk egy erős teljesítményt hozni.”

Nyitókép: Red Bull Content Pool

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top