Keresés
Close this search box.

Schumacher élet és halál között – folyamatosan frissül

Az autósport világa a rekorder életéért szorít!

 Az autósport világa a rekorder életéért szorít!

Mint ismeretes, a hétszeres forma-1-es világbajnok Michael Schumacher tegnap délelőtt súlyos síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben.

A 44 éves ex-versenyző régi hobbijának hódolt, amikor egy sziklának fejjel nekivágódott. Szerencsére volt sisak a legenda fején – az orvosok szerint ha nem viselte volna a védőfelszerelést, akkor Schumacher a helyszínen szörnyethalt volna. Amikor megtörtént a baleset a 14 éves fia, Mick is vele volt.

A hírek szerint a mentők perceken belül a helyszínen voltak. A baleset után nem sokkal a média arról számolt be, hogy Schumi sérülései nem annyira súlyosak, mint azt ahogy először gondolták, ám a cikkek megjelenését követően hamar rosszabbra fordult az állapota, többször is agyvérzést kapott és még mindig élet-halál között lebeg. Előző éjjel felnyitották a koponyáját sürgősségi beavatkozás miatt és jelenleg is mesterséges kómában tartják.

A kórház, ahol jelenleg ápolják és küzdenek az életéért, ma délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tartott, ahol az orvosok elmondták, hogy Schumacher állapota továbbra sem javult.

A felesége és két fia folyamatosan a helyszínen szorít érte, míg Ross Brawn és Jean Todt is egy pár órával ezelőtt megérkezett a helyszínre.

Német lapértesülések szerint már biztosan kizárható, hogy Schumacher összeütközött valakivel. A jelentések szerint a szerencsétlen baleset nem a kijelölt sípályán történt, valamint olyan helyen eshetett el az ex-autóversenyző, amely hófödte sziklás rész. A bajnok hozzávetőlegesen 60-70 kilométer per órás sebességgel haladhatott, amikor tisztázatlan körülmények között hirtelen elesett és a hatalmas ütés következtében kettétört a sisak.

Délelőtt újabb hírek láttak napvilágot. Az orvosok megtartották a második, hivatalos sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy javultSchumi állapota, de még mindig veszélyben van.

A sajtótájékoztatón a következők hangzottak el: „Tegnap este némi javulás állt be Schumacher állapotában. Több vizsgálatot is elvégeztek rajta és ezek némi javulást mutatnak. A tegnap esti műtét sikeres volt. Még egy operációra biztosan szüksége lesz, de ez egy nagyon komoly döntés, és sok múlik azon, hogy a család miként is dönt.

A képalkotó vizsgálatok azt mutatják, hogy egy javulási folyamat indult el. Egy biztos, az állapota nem romlott.

Estére kiderült, hogy a nyomást sikerült csökkenteniük az agyában. A reggeli képek pedig egészen határozottan jobb állapotot mutatnak, mint az esti felvételek. Az állapota relatíve stabil

A vérömlenyt eltávolították az első műtét alkalmával, ami sikeres volt. Úgy tűnik, hogy ez tartós lesz. De vannak bizonyos pontok az agyban, amik szigorú felügyeletet igényelnek és beavatkozást kívánhatnak.

Nincs túl az életveszélyen, de a kép biztató. A család és az orvosi stáb együtt döntött arról, hogy egyelőre a konzervatív orvosi terápiát alkalmazzák, elhalasztván a következő idegsebészeti beavatkozást. Az orvosok nem számítanak arra, hogy nagyon gyors javulás várható az állapotában, így türelmesnek kell lennünk.

Schumacher továbbra is az intenzív osztályon fekszik. Az orvosok most inkább kontrol alatt tudják tartani a helyzetet, mint korábban, ami szintén pozitív.

Egyelőre szó nem lehet arról, hogy a legendát felébresszék a mesterséges kómából. A következő órák fontosak lesznek, de az ex-versenyző még mindig életveszélyben van. Az állapota azonban jobb, mint tegnap. Az orvosok nagyon bíznak abban, hogy ez a folyamat folytatódni fog. Az éjszaka javult az állapota és reggelre az stabillá vált.

Az orvosok nem számítottak arra, hogy Schumacher állapota ekkorát fog javulni az éjszaka folyamán. A szakemberek hosszú folyamatra számítanak, de most mindenki bizakodóbb.

Egyelőre nincs szállítható állapotban, és pillanatnyilag nincs is rá szükség. Óráról órára ismétlődnek a vizsgálatok. Az orvosok nem tudják megmondani, hogy a következő órák mit hoznak.

Az agy nyomása adott különösen aggodalomra okot. Ebben a pillanatban ez jelenti a legnagyobb rizikófaktort. Még mindig sok bevérzést találhatunk az agyban.” (Forrás: F1-live.hu)

A balesetről azóta újabb dolgok láttak napvilágot: Schumacher szóvívője elmondta, hogy a legenda csak a barátjának akart segíteni, aki elesett, és ekkora hajtott rá egy sziklára. „Nem haladt nagy sebességgel. Csak segíteni akart az elesett barátjának és ekkor ráhajtott egy sziklára, majd elvesztette az uralmát a sílécei felett és nekicsapódott egy másik sziklának.” – nyilatkozta a német BILD-nek Sabine Kehm.

Ma, az új év második napján nem tartottak hivatalos sajtótájékoztatót a Schumachert ápoló orvosok, ami jó hír, hiszen a jelek szerint nem romlott a német legenda állapota, ám állapota még továbbra is kritikus.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top