Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

„Senki sem a lottón nyeri a világbajnoki címét”

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Sebastian Vettel szerint honfitársa, Nico Rosberg megérdemelte azt, hogy őt „koronázzák” 2016 világbajnokává.

Rosberg viszonylag nyugodt szívvel érkezhetett a szezonzáró Abu-Dhabi futamra, hiszen egy dobogós helyezés is elég lett volna számára ahhoz, hogy maga mögött tartsa a pontversenyben háromszoros világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont.

Végül Rosbergé lett a végső diadal, hiszen öt ponttal előzte meg Hamiltont – a Ferrari négyszeres világbajnoka szerint pedig teljesen megérdemelte. „Véleményem szerint senki sem a lottón nyeri a világbajnoki címét” – nyilatkozta Vettel. „Nico nyerte a világbajnokságot. Megérdemelt győzelem volt. A szezon alatt rengeteg pontot szerzett.

Előfordulhat, hogy a versenyed szerencsésen vagy éppen szerencsétlenül alakul, ez azonban más pilótákkal is megesett korábban, ez így megy. Néha jobban sikerül a szezon, néha kevésbé, de ez Nico napja volt és meg kell adni a neki járó tiszteletet, el kell ismernünk a nagyságát.”

Az utolsó körökben akár Vettel is eldönthette volna a világbajnoki címért való küzdelmet, hiszen szorosan Rosberg nyomában volt, míg a ferraris mögött a kegyelmet nem ismerő Max Verstappen haladt. „A 11-es kanyar volt az a pont ahol talán lett volna esélyem őt megelőzni, aztán az utolsó körökben beragadt Lewis mögé – e nélkül talán könnyebb lett volna megelőznöm, de így esélytelen volt.

Amint megelőztem Maxot, az volt a fejemben, hogy most már a győzelemért kellene mennem, azonban azt észben kellett tartanom, hogy a srácok a világbajnoki címért küzdenek…és sejthetjük, hogy ilyenkor mik játszódnak le a fejekben.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top