blank

Sir Jackie Stewart nem látja szörnyűnek az F1 helyzetét

blank

A háromszoros forma-1-es világbajnok, Sir Jackie Stewart szerint a királykategória még mindig „egészséges”, annak ellenére, hogy az idősebb korosztály előszeretettel kritizálja az f1-et.

Az utóbbi időben egyre több bírálat éri a Forma-1-et: sokan a Mercedes dominanciáját nehezményezik, mások egyáltalán nincsenek kibékülve az új kvalifikációs rendszerrel. A skótok élő legendája szerint azonban az idősebb kollégái közül sokan túl sötéten látják a dolgokat, hiszen a Forma-1 még mindig népszerű és erősen dominál az autósportok között.

„Sokan szeretik a dolgokat a negatívabb oldalukról megközelíteni” – kezdte mondandóját az Auto Motor und Sport-nak adott interjújában a 76 éves, egykori versenyző. „A sport még mindig rengeteg látnivalót és izgalmat tartogat, és habár vannak problémák, de 15 évvel ezelőtt ugyanez volt a helyzet, amikor Michael Schumacher mindent megnyert.

Az F1 jelenleg is ‘egészséges’, és mindenki, aki a Földön autót vezet, tulajdonképpen egy potenciális vevő számunkra. Az autók mobilitás szempontjából rendkívül fontosak, és ez hatással van a motorsportra is.”

Stewart mindig is szószólja volt a biztonságos vezetésnek, ami napjainkban sincs másképp. A háromszoros vb-első egyetért azzal, hogy 2017-től bevezetésre kerüljön az F1-ben a glóriának becézett fejvédőt. „Az autókon található szárnyak kezdetben szintén nevetségesnek tűntek. Nem látok amúgy semmi kivetnivalót abban, hogy még egy lépést teszünk a biztonságosabb sport felé.

Úgy vélem, hogy ez egy helyes döntés, még akkor is, ha a glória olyan esetek ellen nyújt védelmet, amelyek nagyon ritkán történnek meg. Ha pedig legalább egy életet megment, már köszönetet mondhatunk neki.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top