Keresés
Close this search box.
susie wolff

Susie Wolff lett az F1 Academy ügyvezető igazgatója

A kizárólag női versenyzőkből álló F1 Academy ügyvezető igazgatója Susie Wolff lett. Az akadémia célja, hogy az ott versenyző 15 női pilótát és a mögöttük lévő csapatokat felkészítse a magasabb kategóriákban való versenyzésre.

Susie Wolffnál alkalmasabb embert aligha lehetett volna találni, aktív autóversenyzői karrierje során megjárta a DTM-et és a Forma-1-et is (utóbbit tesztpilótaként), később pedig vezette a VENTURI Formula E csapatát is, emellett pedig 2016-ban elindította saját, „Dare To Be Different” (Merj Más Lenni) programját, amelynek célja a következő generáció inspirálása és összességében a nők részvételének növelése az autósportban.

Az F1 Academy lehetőséget kínál arra, hogy valódi változást segítsen elő azáltal, hogy a lehető legjobb struktúrát hozza létre a női tehetségek felkutatására és gondozására a motorsport elitjébe vezető úton, mind a pályán és azon kívül” – idézi a hivatalos közlemény Susie Wolffot. „Sok munka vár még ránk, de megvan az elszántság ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjük. Úgy gondolom, hogy az F1 Academy a versenyzésen túl is képviselhet valamit. Inspirálhatja a nőket szerte a világon, hogy bátran kövessék az álmaikat, és rájöjjenek, hogy tehetséggel, szenvedéllyel és elszántsággal nem létezik olyan, amit ne érhetnének el. Ez egyben egy fontos, új fejezet kezdete is a karrieremben, amely összekapcsolja az eddig megszerzett tapasztalataimat a sokszínűség, valamint a társadalmi szerepvállalás iránti szenvedélyemmel, ezért szeretnék köszönetet mondani Stefano Domenicalinak, hogy rám bízott egy olyan feladatot, amely személyesen is ugyanannyira sokat jelent számomra, mint szakmailag.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top