Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

Szezon végén változtathat nevet a Force India

Fotó: Facebook (Sahara Force India Formula One Team)

Minden jel arra mutat, hogy végleges a döntés: a Force India megváltoztatja a nevét – valószínűleg – Force One Grand Prix-re.

Az indiai üzletember, Vijay Mallyának köszönhető a Force India elnevezés – 2008-ban, amikor átvette a Spyker istállót, akkor döntött úgy az újdonsült tulajdonos, hogy kereskedelmi okok miatt megváltoztatja az egykori holland istálló nevét.

Érdekesség, hogy májustól egészen júniusig összesen hat cég (Force One Grand Prix, Force One Team, Force One Racing, Force One Brand, Force One Technology, Force One Hospitality) lett bejegyezve az Egyesült Királyságban, és az egyetlen megnevezett tisztségviselő Mallya egyik jobbkeze, Thiruvannamalai Lakshmi Kanthan.

A Force India operatív igazgatója, Otmar Szafnauer azzal magyarázta a névváltoztatást, hogy az Indiai Nagydíj már nem szerepel a versenynaptárban, valamint csökkentek az indiai érdekeltségek, szponzorok. „Bizonyos esetekben a névben szereplő ‘India’ korlátozza a lehetőségeinket, különösen a szponzorokat illetően, így kivesszük a nevünkből, ezzel is bővítve a horizontunkat” – nyilatkozta legutóbb a Sky Sportsnak. Arra a kérdésre válaszolva, hogy erre mikor kerülhet sor, Szafnauer azt mondta, hogy valószínűleg a szezon végén.

Azt azonban nem lehet egyelőre pontosan tudni, hogy mi lesz az istálló új neve, mivel a csapat ezzel kapcsolatban még nem adott ki hivatalos állásfoglalást.

A névváltoztatáshoz majd még hozzá kell járulnia a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és a Forma-1 bizottságának is.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top