Keresés
Close this search box.
Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Távozik a Williamstől Pat Symonds

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Williams bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg Pat Symonds december 31.-én lejáró szerződését, így a technikai igazgató három év után elhagyja a brit istállót.

Symonds a 2013-as szezon végén csatlakozott az istállóhoz, akkor írta alá a három évre szóló kontraktusát is, s az ő közreműködése is hatalmas szerepet játszott abban, hogy a csapat 2014 és 2015-ben is megszerezte a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban.

Claire Williams úgy nyilatkozott, hogy a 63 éves szakember „hatalmas érték” volt számukra. „Pat kinevezésével kezdődött a csapaton belüli jelentős szerkezetátalakításunk, és döntő szerepet játszott a Williams átstrukturálásában, ami által egy sokkal erősebb versenycsapattá válhattunk” – nyilatkozta a csapatfőnök-helyettes. „Szeretnék neki köszönetet mondani az ezen idő alatt mutatott kemény munkájáért és elkötelezettségéért.”

A hírek szerint Paddy Lowe elhagyja a Mercedes csapatát, s jövőre már a Williamst fogja erősíteni – azonban ezt a sajtóértesülést ezúttal sem erősítette meg Claire Williams. „Most már csak a jövőbe tekintünk és a csapat technikai vezetését illetően a megfelelő időben fogunk bejelentést tenni.”

Symonds egyébként a karrierje csúcsát a Renault-nál élhette meg, hiszen akkor is a francia gárdát erősítette, amikor Fernando Alonso a csapat színeiben 2005-ben és 2006-ban elhódította a világbajnoki trófeát. Egy pár évvel később, 2008-ban úgy tűnt, hogy kettétörik a Forma-1-es karrierje, hiszen ő is alaposan kivette a részét a Szingapúri Nagydíjon történt botrányos balesetből, ami miatt eltiltást is kapott – ezt később végül hatályon kívül helyezték s visszatérhetett a paddockba.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top