Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Racing

Tovább erősödik a Red Bull és az Aston Martin kapcsolata

Fotó: Red Bull Racing

A brit luxusautó márka, az Aston Martin lesz a Red Bull névadó és innovációs partnere, ebből adódóan jövőre már Aston Martin Red Bull Racing néven fognak harcolni a pontokért a királykategóriában.

A Red Bull és az Aston Martin együttműködése még 2016 elején kezdődött, amikor is együtt kezdtek el dolgozni a Valkyrie nevezetű hiperautón (ami korábban az AM-RB 001 kódjel alatt futott), amelynek motorjait majd egyébként 2018-ban indítják be először. Télen azonban Christian Horner kiterjesztette az együttműködést a luxusvállalattal, amit akkoriban „egyszerű de nagyszerű” döntésként jellemzett.

Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer részt vett a legutóbbi, Szingapúri Nagydíjon, ahol leült a Red Bull vezetőségével is tárgyalni, s nem titkolt céljuk volt, hogy szorosabbra fűzzék az üzleti kapcsolatot. Palmer egyébként ekkor nyilatkozta azt is, hogy benne van a pakliban az, hogy az Aston Martin 2020-ban már motorszállítóként is jelen lesz a Forma-1-ben.

Hétfő reggel azonban bejelentették, hogy a Red Bull és az Aston Martin egy újabb szintre emeli az üzleti kapcsolatukat, s a döntést azzal indokolták, hogy „ez volt a következő, logikus lépés”. Az együttműködés részeként egyébként a Red Bull Milton Keynes-i bázisán összesen 110 tagú tervező és mérnök gárda lesz jelen, akiknek az lesz a feladatuk, hogy minél előbb „életre” keltsék a Valkyrie-t.

„Miután megalkottuk és megteremtettük a rendkívül sikeres Aston Martin Valkyrie-t 2016-ban, ebben az évben tovább bővítettük a kapcsolatunkat, és örömmel erősítjük a partnerséget, és jövőre pedig Aston Martin Red Bull Racing néven versenyezhetünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Horner.

„A motorszállítói lehetőségek továbbra is érdekelnek minket, de csak akkor, ha a körülmények is megfelelőek számunkra” – tette hozzá Palmer, aki hangsúlyozta: ha az FIA megteremti a megfelelő lehetőségeket, akkor az Aston Martin habozás nélkül beszáll majd motorszállítóként is az F1-be.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top